Εκλογές στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/12/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-015_-Εκλογές-στις-Πρωτοβάθμιες-Ενώσεις.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 15-12-2014

 Αριθμ. Δ.Τ.: 015

Εκλογές στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

 

Οι εκπαιδευτικοί Β’βάθμιας Εκπαίδευσης προσέρχονται αυτές τις μέρες στις κάλπες για την εκλογή των εκπροσώπων τους στις Πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις.

Τα τελευταία δυο χρόνια, η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.) δέχθηκε τεράστιο πλήγμα με την κατάργηση των ΕΠΑ.Σ., τον εξοβελισμό των πλέον ανθηρών Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ. στην Μη Τυπική Μάθηση και στην Κατάρτιση και τη διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών Τεχνικών Ειδικοτήτων.

Οι Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) και η Ομοσπονδίας μας, μαχόμαστε επί 30 χρόνια για μια αναβαθμισμένη Τ.Ε.Ε., μέσα στην ανώτερη Β’βάθμια Εκπαίδευση του Τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, με συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικές θέσεις. Μαχόμαστε λυσσαλέα για την ανατροπή του Ν. 4186/13 για το νέο ΕΠΑ.Λ. και την κατάργηση των Νόμων 4172 & 4174 /13 για τις διαθεσιμότητες.

Ο απολογισμός Πεπραγμένων, το Πρόγραμμα Δράσης, προεκλογικό υλικό και η Πρόταση της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. για το νέο ΤΕ.Λ. είναι δημοσιευμένα στους παρακάτω συνδέσμους:

–       Εκλογές πρωτοβάθμιων ενώσεων Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. 2014 – Αφίσα

https://www.oltee.gr/?p=3765

–       Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Πεπραγμένα 2014 – Πρόγραμμα Δράσης 2015

https://www.oltee.gr/?p=3771

–       Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα

https://www.oltee.gr/?p=3778

–       Η Πρόταση της ΟΛΤΕΕ για το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο

https://www.oltee.gr/?page_id=284

 

Οι καρεκλοκένταυροι του κομματικού συνδικαλισμού, «φιλοκυβερνητικού» και «αντιπολιτευόμενου», μιλούν για …«διάσπαση» του συνδικαλιστικού κινήματος

Τους απαντούμε:

1. Η Ελευθερία συγκρότησης ανεξάρτητων συνδικαλιστικών Ενώσεων αποτελεί θεμελιώδη πρόβλεψη του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της Χώρας !

2. Ο Νόμος 1264/82 για το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, προβλέπει ρητά τη λειτουργία ανεξάρτητων Ενώσεων.

3. Οι πάγιες θέσεις της ΟΛΜΕ που αποφασίστηκαν σε επάλληλα Συνέδριά της για Ενιαίο Δωδεκάχρονο (ή 14χρονο) Σχολείο «Θεωρίας και Πράξης», Κατάργηση του διαχωρισμού των δύο τύπων Λυκείου (ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ.) και …«Μεταλυκειακή ΤΕΕ», όχι μόνο δεν μας καλύπτει συνδικαλιστικά, αλλά μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ !

4. Η ΟΛΤΕΕ και οι ΕΛΤΕΕ απέδειξαν ότι στους μεγάλους και συνολικούς αγώνες συστρατεύτηκαν με όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Αντίθετα, η ΟΛΜΕ ζήτησε και πέτυχε την αντικαταστατική διαγραφή της Ομοσπονδίας μας από την ΑΔΕΔΥ

5. Η μόνη …«ενότητα» που έχει να επιδείξει η κομματιασμένη παραταξιακά ΟΛΜΕ είναι στο στόχο της για κατάργηση της Β΄βάθμιας Τ.Ε.Ε.

 

Είναι προφανές ότι «ενοχλούμε» το Σύστημα !

Δεν μπορούν να μας ελέγξουν μέσω των κομματικών μηχανισμών !

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, κόντρα στο κομματικό παραταξιακό κατεστημένο, και

ΚΑΛΟΥΜΕ

όλους του Εκπαιδευτικούς Γενικών και Τεχνικών Ειδικοτήτων που υπηρετούν στα σχολεία της Τ.Ε.Ε., που πιστεύουν στην αναβάθμιση της Τ.Ε.Ε. στην Ελλάδα και παλεύουν για τη διατήρησή της ΜΕΣΑ στο ΤΥΠΙΚΟ Εκπαιδευτικό Σύστημα,

–       Να  προσέλθουν μαζικά στις αρχαιρεσίες,

–       Να  στηρίξουν τα Ενωτικά μη παραταξιακά ψηφοδέλτια των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.

–       Να  ενισχύσουν τη φωνή της Λογικής, της Ευρωπαϊκής εμπειρίας και πρακτικής, το στόχο για πρόοδο και ανάπτυξη της Χώρας μέσα από μια ισχυρή Τ.Ε.Ε.

 

ΔΕΝ θα δώσουμε τη ΨΗΦΟ μας σε αυτούς που θέλουν να μας ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ !

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Η TEE_ Θέσεις ΟΛΤΕΕ-ΟΛΜΕ_banner

Εκλογές πρωτοβάθμιων ενώσεων Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. 2014
Εκλογές πρωτοβάθμιων ενώσεων Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. 2014 – Αφίσα

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

Avaton-02  XENESGLOSSES_EU_LOGO-01  Axortagos-01  logo-3

Από ΔΣ