Αρχείο PDF

Αθήνα, 20-10-2021

 Αρ. Πρωτ.: 116

ΠΡΟΣ :

κα. Νίκη Κεραμέως

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ :

κα. Ζωή Μακρή

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Aλέξανδρο Κόπτση

Γενικό Γραμματέα  Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 

κ. Γεώργιο Βούτσινο

Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας

 

ΘΕΜΑ : Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
Σχετ.: 97-09/07/2021  “Διορισμοί εκπαιδευτικών Τεχνικών Ειδικοτήτων”

Κυρία Υπουργέ,

Πολλές είναι οι αναφορές που δέχθηκε η Ομοσπονδία μας σχετικά με την μη ολοκλήρωση των διορισμών των εκπαιδευτικών των προκηρύξεων 1ΓΤ/2020 Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε. και 2ΓΔ/2020 Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Δ.Ε. καθώς και με την πρωτοφανή καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών των παραπάνω κατηγοριών.

Παρά τις χιλιάδες των προσλήψεων και τις αμέτρητες συγχωνεύσεις τμημάτων τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα ΕΠΑ.Λ είναι απίστευτα πολλά, με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες και πολλές ειδικότητες να μην έχουν ξεκινήσει το πλήρες ωράριο μαθημάτων καθώς απαιτούνται αποκλειστικά εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΤΕ και ΔΕ όπως η ειδικότητα της Κομμωτικής Τέχνης κατά κύριο λόγο.

Ειδικότητα πολυπληθής από την οποία παρατηρούνται μετακινήσεις μαθητών προς άλλες ειδικότητες, λόγω των πολλών κενών στα μαθήματα από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. Πρόβλημα εντοπίζεται επίσης και σε πολλά μαθήματα της Α’ και Β’ Λυκείου των ΕΠΑ.Λ τα οποία θα εξεταστούν τη φετινή χρονιά από τράπεζα θεμάτων και δεν έχουν πραγματοποιηθεί καθόλου μαθήματα μιας και δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί.

Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία διορισμού των εκπαιδευτικών των παραπάνω κατηγοριών. Από τις 09 Ιουλίου η Ομοσπονδία μας σας είχε επισημάνει το πρόβλημα της οριστικοποίησης των πινάκων.    

Τα κενά που υπάρχουν σε όλα τα ΕΠΑ.Λ είναι πολλά και όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί σε πολλά εργαστηριακά μαθήματα δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι εκπαιδευτικοί για τις συνδιδασκαλίες με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμα στην κάλυψη των εργαστηριακών ασκήσεων και οι μαθητές να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο σε εργαστήρια που χειρίζονται εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Ζητούμε

Την άμεση ολοκλήρωση των διορισμών με αναδρομική ισχύ, των εκπαιδευτικών των προκηρύξεων 1ΓΤ/2ΓΔ 2020 καθώς η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.

Την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ τεχνικών ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των κενών στα ΕΠΑ.Λ.

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Σεκεριάδης Νικόλαος

Ο ΓΓ Παπαδόπουλος Χιονάς

 

Από ΔΣ