Αρχείο PDF

Αθήνα, 17-09-2021

 Αρ. Πρωτ.: 113

ΠΡΟΣ :

κα. Νίκη Κεραμέως

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ :

κα. Ζωή Μακρή

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Γεώργιο Βούτσινο

Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας

 

ΘΕΜΑ : Ένα μάθημα Γενικής Παιδείας εξαφανίστηκε από όλες τις τάξεις των ΕΠΑ.Λ.
Σχετ.: Φ3/113254/Δ4-13/09/2021 “Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2021-2022”

Κυρία Υπουργέ,

Το Υπουργείο Παιδείας μετά από τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής εξέδωσε την με αριθμό πρωτ. Φ3/113254/Δ4-13/09/2021 “Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. σχ. έτους 2021-2022”.

Για άλλη μια χρονιά παρατηρούμε την ανεπίτρεπτη παράληψη μαθήματος Γενικής Παιδείας, αυτό της Ξένης Γλώσσας από το ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τάξεων του ημερήσιου και εσπερινού ΕΠΑ.Λ και το τραγικό λάθος στα συνολικά αθροίσματα.

Ρωτάμε το Υπουργείο παιδείας να μας πει ποιο είναι το λάθος, το σύνολο ωρών ανά τάξη ή η παράληψη του μαθήματος της ξένης γλώσσας από το ωρολόγιο πρόγραμμα και τις αντίστοιχες αναλυτικές οδηγίες.

Ζητούμε

την άμεση ανακοινοποίηση του εγγράφου με τις αναλυτικές οδηγίες του μαθήματος των Αγγλικών της Γενικής Παιδείας και τις ώρες διδασκαλίας ανά τάξη.

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Σεκεριάδης Νικόλαος

Ο ΓΓ Παπαδόπουλος Χιονάς

 

Από ΔΣ