[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΟΛΤΕΕ-239_-ΟΛΜΕ-Χαιρετισμός-στο-16ο-Συνέδριο.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 27-6-2013

 Αριθμ. Πρωτ.: 239

ΠΡΟΣ :

την Ο.Λ.Μ.Ε.

ΚΟΙΝ :

– στην ΑΔΕΔΥ

– στα Σχολεία, στους Εκπαιδευτικούς, στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Χαιρετισμός στο 16ο Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.

Συνάδελφοι,

Το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί του λειτουργοί, βάλλονται συστηματικά και ανηλεώς από τις Μνημονιακές Κυβερνήσεις, υφίστανται σκληρότατη και αντιδημοκρατικότατη αντιμετώπιση. Μαζί με τους συναδέλφους Δημοσίους Υπαλλήλους που υπηρετούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα και απειλούμαστε άμεσα με κατάργηση οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα, απολύσεις.

Για να πετύχουν τους στόχους τους, οι κυβερνήσεις προκαλούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον κανιβαλισμό και την κατασπάραξη των εργαζομένων, από τους ίδιους ή άλλους, στοχεύοντας κάθε φορά σε μια ομάδα και στρέφοντας τις άλλες εναντίον της.

Συνάδελφοι,

Είναι προφανές ότι η Ομοσπονδία μας έχει εντελώς διαφορετικές θέσεις, στόχους, διεκδικήσεις και όραμα για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, από εσάς της Ο.Λ.Μ.Ε. Οι θέσεις των δύο Ομοσπονδιών μας, όπως καταγράφονται στις αποφάσεις των Συνεδρίων και των Διοικητικών Συμβουλίων μας, κινούνται σε εντελώς αντιδιαμετρικούς πόλους.

Δεν ωφελεί να αρνείται κανείς αυτή την (προφανή) πραγματικότητα!

Δεν ωφελεί επίσης να αρνείται κάποιος την διαφορετικότητα, ως αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν διαφορετική άποψη, να τη διατυπώνουν εμπεριστατωμένα, να την υποστηρίζουν και να αγωνίζονται για αυτήν με όλες τους τις δυνάμεις, είτε ατομικά, είτε συλλογικά.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που επιλέγουν ενσυνείδητα να εκφράζονται και να αγωνίζονται μέσα από τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. και την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., δεν παύουν να είναι Δημόσιοι Λειτουργοί της Εκπαίδευσης, όπως και οι εκπαιδευτικοί των Ε.Λ.Μ.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε.

Σήμερα, διακυβεύονται πλέον ακόμη και τα βασικά δικαιώματα που αφορούν στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων και ιδιαίτερα των Εκπαιδευτικών. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι πραγματικά ασύμμετρη και ολομέτωπη.

Η Ομοσπονδία μας διαφυλάττει με όλες της τις δυνάμεις την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς της να συμμετέχουν ολόψυχα σε αντίσταση, κόντρα στη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, αυτών που ήρθαν και αυτών που έρχονται.

Η στάση μας αυτή αποδείχθηκε στην πράξη, σε όλες τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και η Ο.Λ.Μ.Ε., τις οποίες στηρίξαμε και στις οποίες συμμετείχαμε, ακόμη και εάν είχαμε σοβαρές ενστάσεις για το είδος, αλλά και επιφυλάξεις για τη χρονική συγκυρία ορισμένων από αυτές.

Καλέσαμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, για να ορθώσουμε ένα ΕΝΙΑΙΟ και ΑΡΡΑΓΕΣ ΜΕΤΩΠΟ απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

Συνάδελφοι,

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ !! Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, ξεπερνούν κατά πολύ τις μεμονωμένες δυνάμεις του καθενός μας. Το αίτημα της συμπόρευσης δεν αποτελεί πλέον ευχή και (μονομερή) επιδίωξη. Είναι Ιστορικό Χρέος όλων μας.

Με την ευκαιρία λοιπόν των εργασιών του 16ου Συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε. επαναφέρουμε, για ακόμη μια φορά, αυτά που έχουμε επανειλημμένα διατυπώσει στο παρελθόν και συγκεκριμένα:

1. Την πρόσκλησή μας για σύμπραξη των δύο Ομοσπονδιών μας σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο, για τις κοινές μας επιδιώξεις, προς όφελος των μελών μας, υπό την κοινή μας σκέπη, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., και με εκατέρωθεν σεβασμό στις διαφορετικές μας θέσεις στα θέματα που σαφώς μας διαφοροποιούν.

2. Την πρότασή μας για συγκρότηση Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, από την Πρωτοβάθμια μέχρι την Τριτοβάθμια εκπαίδευση (Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Σ.Ε.Π.ΔΕ.Τ.Ε.), με συμμετοχή ΟΛΩΝ των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, και σύσταση Εκπαιδευτικού Επιμελητήριου Ελλάδας (Ε.Ε.Ε.).

Παρακαλούμε να διαβαστεί η παρούσα στους Συνέδρους και να καταχωρηθεί στα Πρακτικά του Συνεδρίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης

ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

http://www.hellasedu.gr/2013/06/xairetismos-OLTEE-sto-16o-synedrio-OLME.html

hellasedu-banner-01

 

Από admin-02