[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΟΛΤΕΕ-241_-Θερινή-Εγρήγορση.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 28-6-2013

 Αριθμ. Πρωτ.: 241

ΠΡΟΣ :

Τα σχολεία της Τ.Ε.Ε.

ΚΟΙΝ :

– στα Σχολεία, στους Εκπαιδευτικούς, στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Θερινή εγρήγορση

Συνάδελφοι,

Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα «θερμό». Ενδεχομένως να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της Εκπαίδευσης, τόσο στα εργασιακά μας θέματα, όσο και στη δομή των σχολείων μας. Για μια ακόμη φορά μπορεί να ληφθούν αποφάσεις στα γρήγορα, χωρίς μελέτη και ευρύτερο σχεδιασμό, χωρίς εμάς, για μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαρκή εγρήγορση μέσα στο καλοκαίρι, για να είμαστε πρωταγωνιστές στις εξελίξεις και όχι παθητικοί θεατές, και να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων το Σεπτέμβρη!

Τα θέματα που μπορεί να προκύψουν είναι:

1. Διαθεσιμότητα – απολύσεις: Έχουν στοχοποιηθεί συγκεκριμένοι κλάδοι Εκπαιδευτικών, «διαρρέουν» πληροφορίες για «αριθμούς» και «ημερομηνίες» για τα οποία έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση έναντι της Τρόϊκα. Ο εφησυχασμός ορισμένων συναδέλφων με τη δικαιολογία ότι δεν αφορά άμεσα αυτούς, θα αποβεί τελικά σε βάρος όλων. Αύριο θα είναι η δική τους η σειρά και τότε κάποιοι άλλοι θα «εφησυχάζουν» μέχρι να έρθει και η δική τους… Άμα αρχίσει ο κατήφορος, τίποτε πια δεν θα τους σταματάει !!

2. Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων: Τα «όργανα» ξεκίνησαν με Δημοτικά και Γυμνάσια. Έπονται τα Λύκεια.

3. Συγχωνεύσεις – καταργήσεις ΤΟΜΕΩΝ και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.: Είναι η νέα μέθοδος για την επίλυση των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Αν «εξαφανιστεί» η ειδικότητα, εξαφανίζεται αυτόματα και το «πρόβλημα» !! Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι…

4. Νέο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Να κατατεθεί νομοσχέδιο ή να μην κατατεθεί. Να είναι Τεχνολογικό χωρίς ΕΠΑ.Σ., να διατηρηθούν οι ΕΠΑ.Σ. ως ξεχωριστές δομές μέσα στο Υπουργείο Παιδείας ή να πάνε στο Υπουργείο Εργασίας, ή να περάσει η φιλοσοφία της δικής μας πρότασης, με τον Επαγγελματικό Κλάδο οργανικά ενσωματωμένο μέσα στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και το τοπίο θολό…

5. Μέσα σε όλα αυτά, παρακολουθούμε στενά το Πρόγραμμα Μαθητεία, το οποίο δεν έχει αποδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών και την προσπαθειών μας. Στα πλαίσια των δικών μας πρωτοβουλιών, σκοπεύουμε να συντάξουμε ένα Χάρτη διδασκομένων ειδικοτήτων σε κάθε Νομό και πόλη της Χώρας, ώστε να αποτελέσει οδηγό για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας. Αυτός ο Χάρτης θα είναι και ένα χρησιμότατο εργαλείο ενημέρωσης και προβολής της ΤΕΕ στο ευρύ κοινό, και θα βοηθήσει στην προσέλευση και στις εγγραφές νέων μαθητών στα σχολεία μας.

6. Επίσης, σκοπεύουμε να εξειδικεύσουμε την πρότασή μας για το Τ.Ε.Λ., με τη βασική διάρθρωση των Τομέων και των Ειδικοτήτων. Σκοπός και θέση μας είναι να λειτουργήσουν ΟΛΟΙ οι υφιστάμενοι ΤΟΜΕΙΣ και ΟΛΕΣ οι υφιστάμενες ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. στο νέο Σχολείο, καθώς και να ενταχθούν σε αυτό οι δομές της Ειδικής Αγωγής. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστούμε τη συνδρομή των συναδέλφων που είναι εξειδικευμένοι στο κάθε αντικείμενο ξεχωριστά.

Για όλα τα παραπάνω θέματα, είναι ανάγκη να υπάρχει διαρκής και άμεση ενημέρωση από την Ομοσπονδία μας προς τα Σχολεία και τους Εκπαιδευτικούς, και αντίστροφα.

Παρακαλούμε λοιπόν τους υπευθύνους του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κάθε σχολείου, να έχουν διαρκή πρόσβαση σε αυτό και να προωθούν τα emailsμας στους συναδέλφους.

Η Ομοσπονδία και οι Ενώσεις μας ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!

Φυλάμε Θερμοπύλες …

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης

ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

http://www.hellasedu.gr/2013/06/Therini-egrigorsi.html

hellasedu-banner-01

 iPaideia-01http://ipaideia.gr/therini-egrigorsi-to-fetino-kalokairi-provlepetai-idiaitera-thermo-minima-apo-tin-o-l-t-e-e.ae77937c2781af69311a3323a7f017cf.htm

Από admin-02