[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΟΛΤΕΕ-277_-ΕΛΤΕΕ-Αγωνιστικές-Κινητοποιήσεις.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 9-9-2013

 Αριθμ. Πρωτ.: 277

ΠΡΟΣ :

τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΚΟΙΝ :

στα Σχολεία της Τ.Ε.Ε., στα Γενικά Λύκεια, στα Δημοτικά, στα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις

Συνάδελφοι !

Σήμερα, η Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση βάλλεται, πλήττεται βάναυσα ο Μαθητής και ο Γονιός, στοχοποιείται ο Εκπαιδευτικός, η Ανώτερη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.) καταστρέφεται και παραδίδεται βορά στην Κατάρτιση και στη Μαθητεία. Αύριο, οι επίδοξοι σωτήρες υπόσχονται να μας σώσουν με «Ενιαίο 12χρονο σχολείο θεωρίας και πράξης» και με μεταδευτεροβάθμια Τ.Ε.Ε. … Οι μόνες δυνάμεις στις οποίες μπορούμε να στηριχθούμε είναι οι δικές μας! Μόνοι σύμμαχοί μας ο Λαός και οι Εργαζόμενοι, το Προφανές και η Δημοκρατία, η Αποφασιστικότητα και το Πείσμα μας. Το Αγωνιστικό Πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας κινείται στους παρακάτω άξονες:

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Η γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την Μνημονιακή Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές κλαδικές κινητοποιήσεις. Συμμετέχουμε εξ’ ορισμού σε όλες τις γενικευμένες δράσεις των Συνδικάτων.

– Χτίζουμε συμμαχίες με συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων εργαζομένων και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

– Ενισχύουμε τη συμμετοχή μας σε συλλογικές δράσεις, ξεκινώντας από συνελεύσεις στους χώρους εργασίας μας.

– Ενισχύουμε την εξωστρέφεια. Ανοιγόμαστε στην Κοινωνία με δράσεις, εκδηλώσεις, παραστάσεις ενημέρωσης στους Φορείς και στους πολίτες, κλπ.

Β. ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στόχος πρέπει να είναι η καθολική ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών της Κυβέρνησης. Η Παιδεία δεν πρόκειται να σωθεί όταν καταρρέει ολόκληρη η Χώρα.

Επιμέρους στόχος είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και μάλιστα η ενδυνάμωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΜΕΣΑ στην Τυπική Ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Για να έχουν επιτυχία οι απεργιακές κινητοποίησης πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές. Επομένως, πρέπει να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι Εκπαιδευτικοί μέσω των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που τους εκφράζουν και εκπροσωπούν.

Τα Α/θμια και Β/θμια Σωματεία των εκπαιδευτικών πρέπει να εντείνουν τη δραστηριότητά τους στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια. Μόνο έτσι νοείται «γενική απεργία» στην Εκπαίδευση!

– Τα σχολεία της Τ.Ε.Ε. πλήττονται άγρια από τα μέτρα της Κυβέρνησης και βιώνουν το δικό τους Γολγοθά. Επομένως, αν ο αγώνας περιοριστεί μόνο σε αυτά, τότε η Κυβέρνηση πετυχαίνει ακριβώς το στόχο της, που είναι η πλήρης απαξίωση και το κλείσιμο των σχολείων μας !! Επιπλέον, οι εγγραφές στα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο. Στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ., ο κύριος όγκος των εγγραφών γίνονται παραδοσιακά (και δια νόμου) τον Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά, και υπό τις παρούσες συνθήκες, θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά το ενδεχόμενο της συμμετοχής μας στις προτεινόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνοχή του συνδικαλιστικού κινήματος και με τις προϋποθέσεις που θέσαμε:

Α) Να είναι η απεργία πραγματικά μαζική και σε όλα τα σχολεία.

Β) Να μην εμποδιστούν οι εγγραφές μαθητών στα σχολεία μας.

Γ. Επί μέρους ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

1. Γονείς και Μαθητές είναι ανενημέρωτοι και, με όλη αυτή την αρνητική πληροφόρηση που υπάρχει γύρω από τα σχολεία της ΤΕΕ, πολλοί πιστεύουν ότι καταργήθηκαν ή καταργούνται. Αυτό το αρνητικό περιβάλλον ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!! Εντείνουμε την ενημέρωση γονέων και μαθητών για την εγγραφή τους στα σχολεία μας στο διάστημα που απομένει για εγγραφές, με διανομή φυλλαδίων, κλπ. Η ΔΥΝΑΜΗ των σχολείων μας είναι οι ΜΑΘΗΤΕΣ μας!! Η Ομοσπονδία μας ενημερώνει το ευρύ κοινό μέσα από το stand που έχουμε μέσα στη Δ.Ε.Θ. Οι Ενώσεις μας μπορούν σε τοπικό επίπεδο να αναλάβουν ανάλογες δράσεις.

2. Συγκεντρώνουμε δηλώσεις γονέων και ενήλικων μαθητών που γράφτηκαν στην Α΄ τάξη ΕΠΑΣ και αυτών που δήλωσαν ως επιλογή Τομείς Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ για να στραφούμε νομικά για την λειτουργία τους φέτος, όπως έχουν νόμιμο δικαίωμα.

Μετά από τα παραπάνω,

καλούμε

όλες τις τοπικές Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., να συζητήσουν και να εξετάσουν το προτεινόμενο πλαίσιο αγώνα, ώστε μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου (ημέρα της προγραμματισμένης τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) να μεταφερθούν οι αποφάσεις δια των Προέδρων τους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα αγώνα, και να μεθοδευτούν – οργανωθούν οι κινητοποιήσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα τους νικήσουμε !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης

ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

http://www.hellasedu.gr/2013/09/agonistikes-kinhtopoihseis.html

hellasedu-banner-01

 

Από admin-02