Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ.

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2015/10/ΟΛΤΕΕ-085_-Αυτοτελής-Χρηματοδότηση-των-Εργαστηριακών-Κέντρων-–-Ε.Κ..pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2016/01/Απάντηση.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Κοινοποίηση σε συνέχεια αλληλογραφίας μεταξύ Υπουργείων Εσωτερικών & Παιδείας[/button]

Αθήνα, 2-10-2015

 Αρ. Πρωτ.: 085

ΠΡΟΣ :

– κ .Παναγιώτη Κουρουμπλή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης

– κ.  Νίκο Φίλη,Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ:

– Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,Γενική Δ/νση Τοπ. Αυτοδ/σης,Δ/νση Οργ. & Λειτ. ΟΤΑ,Τμήμα Νομικών Προσώπων Ιδρυμάτων & Επιχειρήσεων ΟΤΑ

– Δήμοι ανά την Επικράτεια(δια του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,προς ενημέρωση των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

– στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης ΥΠ.Π.Ε.Θ.

– στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

– στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

– στα ΕΠΑ.Λ. – Ε.Κ., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στους Εκπαιδευτικούς, στα Μ.Μ.Ε.

 

ΘΕΜΑ: Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ.

Κύριε  Υπουργέ,

Η Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αριθμ. 96004/Δ4/17-06-2015, «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. Γ2/6098/13−11−01 Υ.Α. (Β΄1588) με θέμα: «Τροποποίηση απόφασης Γ2/4321/26.10.88 περί καθορισμού λεπτομερειών λειτουργίας των Σ.Ε.Κ. των Σ.Ε. και των ειδικότερων καθηκόντων των διευθυντών Σ.Ε.Κ., υποδιευθυντών, των υπευθύνων τομέων εργαστηρίων και εργαστηρίων κατεύθυνσης των υπευθύνων των σχολικών εργαστηρίων και των αρμοδιοτήτων του συλλόγου διδασκόντων Σ.Ε.Κ.»», όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1318/τ.Β΄/1-7-2015, ορίζει στην παρ. 9 του άρθρου 1 ότι: «9. Κάθε Ε.Κ. ως αυτοτελής εκπαιδευτική μονάδα χρηματοδοτείται αυτοτελώς και συγκροτεί αυτόνομο συμβούλιο σχολικής κοινότητας. Λαμβάνει ειδική χρηματοδότηση η οποία είναι συνάρτηση του αριθμού των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων που εξυπηρετεί, ο οποίος πλασματικά διπλασιάζεται».

Προκειμένου να τύχει η Υ.Α. άμεσης εφαρμογής, κατά τα ανωτέρω, από τις Σχολικές Επιτροπές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπ’ αριθμ. 8440/24-2-2011 «Καθορισμός λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών» (ΦΕΚ 318/τ.Β΄/25-2-2011),

Ζ η τ ο ύ μ ε

Την τροποποίηση και συμπλήρωση της παραγράφου 2 του άρθρου 1, ως εξής:

«2. Με απόφαση των οικείων Σχολικών Επιτροπών, σε δήμους όπου υπάρχουν πάνω από δύο σχολικές μονάδες ή σχολικά συγκροτήματα ανά βαθμίδα, λειτουργεί για κάθε σχολείο ή σχολικό συγκρότημα, «Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας», το οποίο αποτελείται από 3 έως 5 μέλη.

Κάθε Ε.Κ. ως αυτοτελής εκπαιδευτική μονάδα χρηματοδοτείται αυτοτελώς και συγκροτεί αυτόνομο συμβούλιο σχολικής κοινότητας. Λαμβάνει ειδική χρηματοδότηση η οποία είναι συνάρτηση του αριθμού των μαθητών όλων των σχολικών μονάδων που εξυπηρετεί, ο οποίος πλασματικά διπλασιάζεται.

Στο Συμβούλιο συμμετέχουν οπωσδήποτε ο διευθυντής σχολείου, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος γονέων, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος συλλόγου διδασκόντων, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Συμβούλιο διαπιστώνει τις ανάγκες και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη λειτουργία των σχολείων και διατυπώνει σχετικές προτάσεις στην οικεία Σχολική Επιτροπή για την καλύτερη στήριξη της λειτουργίας τους.

Ο Διευθυντής που συμμετέχει στο «Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας» διαχειρίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεση του για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 8 της παρούσας».

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σταμάτης Σταματιάδης

ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αμπόνης

Αυτοτελής Χρηματοδότηση των Εργαστηριακών Κέντρων – Ε.Κ.

 

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

Avaton-02  XENESGLOSSES_EU_LOGO-01