[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΟΛΤΕΕ-291_-ΥΠΟΜΝΗΜΑ-στον-Υφυπουργό-Παιδείας-Κ.-ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

 Αθήνα, 14-11-2013

 Αριθμ. Πρωτ.: 291

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα

Κε Υφυπουργέ,

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης υποστηρίζει τα αιτήματα των 1.992 εκπαιδευτικών που βρέθηκαν ξαφνικά σε διαθεσιμότητα και ζητά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως αυτά υποβλήθηκαν στον Υπουργό Παιδείας με το από 09-10-2013 ΥΠΟΜΝΗΜΑ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ (Αθήνας), το οποίο και σας υποβάλλουμε συνημμένα.

https://docs.google.com/file/d/0B7BpM6tJzq7WX196YlVvQi14ck0/edit

Πάγια θέση μας είναι:

1. Η άμεση ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ και στελέχωση ΟΛΩΝ των ΤΟΜΕΩΝ και των ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. και των δομών Ειδικής Αγωγής,

2.   Άμεση ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ όλων των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στις ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ τους ΘΕΣΕΙΣ.

3.   ΕΝΤΑΞΗ όλων των ΚΛΑΔΩΝ και των ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ στην τυπική ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Επαγγελματικό Λύκειο – ΕΠΑ.Λ.).

4.   Η Υ.Α. 10656/18-09-2013 του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Φ.Ε.Κ. 2490/04-10-2013), κατανομής 925 θέσεων εκπαιδευτικών στα Ι.Ε.Κ./Σ.Ε.Κ. και άλλες δομές της κατάρτισης Δ.Β.Μ., είναι ΑΔΙΚΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ διότι ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 1.992 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ Εκπαιδευτικών, οι οποίοι μάλιστα είναι και οι πολυπληθέστεροι αναλογικά.

 

Κε Υφυπουργέ,

Απαιτούμε:

Α.  Την άμεση επαναφορά – αποκατάσταση όλων των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων, σε πλήρη και κανονική υπηρεσία.

Β.  Τη συνέχιση της λειτουργίας των υπό κατάργηση Τομέων και Ειδικοτήτων.

Γ.  Το Σχολείο της Τ.Ε.Ε. πρέπει να καταλάβει το ρόλο και τη θέση που του αξίζει στη Δ/θμια Εκπ/ση και που έχει ανάγκη η κοινωνία και η οικονομία της Χώρας.

Δ.  Την ικανοποίηση των επί μέρους αιτημάτων, όπως αναλυτικά περιλαμβάνονται στο συνημμένο ΥΠΟΜΝΗΜΑ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

 

Η Εκπαίδευση και το Σχολείο της Τ.Ε.Ε. έχει ανάγκη τη γαλήνη και την προοπτική που δικαιούται και ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ, με τους ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από admin-02