[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2017/05/ΟΛΤΕΕ-099_Προβολή-της-Τεχνικής-και-Επαγγελματικής-Εκπαίδευσης-και-των-ΕΠΑ.Λ..pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

 

Αθήνα, 02-05-2017

 Αρ. Πρωτ.: 099

ΠΡΟΣ :

            1. κ. Κώστα Γαβρόγλου Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

            2. κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΚΟΙΝ:

Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.

 

ΘΕΜΑ: Προβολή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των ΕΠΑ.Λ.

Σχετ.: http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/to-thema-texniki-ekpaideusi
https://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/psifiako-yliko-gia-tin-provoli-tis-eek

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζει η συμπιεσμένη περίοδος εγγραφών των αποφοίτων Γυμνασίων, της Α΄ Γενικών Λυκείων και των αποφοίτων Γενικών Λυκείων στα ΕΠΑ.Λ..  Έχουμε όμως διαπιστώσει ότι ο γενικός πληθυσμός, οι γονείς αλλά και οι μαθητές δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για την ύπαρξη του δεύτερου πυλώνα της Λυκειακής εκπαίδευσης, αλλά και τις δυνατότητες που η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση δύναται να τους παρέχει. Εάν και σε αυτά συνυπολογίσουμε ότι ποτέ έως τώρα δεν έχει γίνει προβολή της Δευτεροβάθμιας Τ.Ε.Ε. στο επίπεδο που της αρμόζει, θεωρούμε πως τώρα επιβάλλεται η προβολή της άμεσα, σε όλους τους διαύλους επικοινωνίας, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα ενημέρωσης, με αιχμή τη κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Αν πράγματι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και γενικά η Πολιτεία, ενδιαφέρεται για την πραγματική ανάπτυξη και αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση της κοινής γνώμης, να σταματήσει η παραπληροφόρηση που παρέχεται στους ενδιαφερόμενους και να τονισθεί ότι τα ΕΠΑ.Λ. παρέχουν Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ειδικότητας, δυνατότητα εισαγωγής σε ολόκληρη την Τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ, Τ.ΕΙ. κ.τ.λ.), δυνατότητα πρακτικής άσκησης και αύξησης των προσόντων (μέσω της  «μαθητείας»). Τώρα που και η δαμόκλειος σπάθη, της κοινής πρώτης και στους δύο τύπους Λυκείου, έπαψε να υφίσταται, προχωρήστε άμεσα στην προβολή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των  ΕΠΑ.Λ..

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Σεκεριάδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παλαιολόγος Δούρος

 

 

 

Από ΔΣ