Αρχείο PDF

Αθήνα, 12-07-2023

 Αρ. Πρωτ.: 90

ΠΡΟΣ :

1. κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
2. κα. Δόμνα Μιχαηλίδου
Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
3. κα. Ζέττα Μακρή
Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

KOIN :

1. κ. Γιάννη Κατσαρό
Γ. Γ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
2. κ. Γεώργιο Βούτσινο
Γ. Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας.
3. ΑΣΕΠ

ΘΕΜΑ : «Πρόβλημα με την έκδοση της προκήρυξης για τη διαδικασία κατάταξης εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ και ΔΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Σχετ.:073-17/03/2023 Έκδοση προκήρυξης για τη διαδικασία κατάταξης εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ και ΔΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγγραφο της ΟΛΤΕΕ

Αξιότιμοι

κύριε Υπουργέ,

κυρίες Υφυπουργοί,

κύριοι Γενικοί Γραμματείς,

Η Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο φλέγον ζήτημα των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για την διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας μετά από αναφορές-καταγγελίες συναδέλφων, υποψήφιων εκπαιδευτικών, κλάδων ΤΕ και ΔΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με το έγγραφο 073-17/03/2023 «Έκδοση προκήρυξης  για τη διαδικασία κατάταξης  εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ και ΔΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» έγγραφο της ΟΛΤΕΕ, είχαμε ζητήσει την έκδοση της προκήρυξης για τις ειδικότητες ΤΕ και ΔΕ για το έτος 2023 καθώς δεν έχει εκδοθεί καμία οδηγία και χιλιάδες συνάδελφοι έχουν βρεθεί σε απόγνωση.

Οι προκηρύξεις 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 του ΑΣΕΠ έχουν πλέον καταργηθεί και οι πίνακες αυτοί έχουν ακυρωθεί. Το ΥΠΑΙΘΑ σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ έπρεπε να είχε εκδώσει ήδη τις προκηρύξεις 1ΓΤ/2023 και 2ΓΔ/2023 καθώς η διαδικασία οριστικοποίησης των πινάκων σύμφωνα με την ως τώρα, κακή εμπειρία, παίρνει περισσότερο από 6 μήνες.

 Κύριε Υπουργέ,

σας υπενθυμίζουμε πως ιδιαίτερα στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, υπηρετούν εκτός των κλάδων ΠΕ, και εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους κλάδους ΤΕ και ΔΕ, με κύρια εκπαιδευτική αρμοδιότητα την διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων.

Ερωτάται

ο Υπουργός τι σκοπεύει να κάνει με τους εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης των κλάδων ΤΕ01, ΤΕ02, ΤΕ16, ΔΕ01 και ΔΕ02 από το Σεπτέμβριο του 2023;

Θα ανοίξει το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ για τους κλάδους αυτούς;

Από ποιους πίνακες θα καλυφθούν τα χιλιάδες κενά και από ποιους πίνακες θα κάνει τους μόνιμους διορισμούς που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός;

Θα γίνει παράταση της ισχύς των οριστικών πινάκων 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 χωρίς εκκαθάριση;

Θα δοθεί η δυνατότητα προσθήκης νέων αιτήσεων και επικαιροποίησης προσόντων και προϋπηρεσίας;

Ζητούμε

άμεσα μια απάντηση στα ερωτήματα καθώς χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που αναμένουν με αγωνία αν και πότε θα ξεκινήσουν να δουλεύουν από τη νέα σχολική χρονιά.

Το ΥΠΑΙΘΑ να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που θέτει και να μην εμπαίζει με τους οικογενειακούς και οικονομικούς προγραμματισμούς χιλιάδων οικογενειών.

Ισότητα και ισονομία στις αποφάσεις και στους πίνακες αναπληρωτών.

Διεύρυνση των ειδικοτήτων στον κλάδο Δ.Ε. στις προσλήψεις Γενικής Εκπαίδευσης για όλους τους Τομείς.

Την έκδοση προκήρυξης για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε. και Δ.Ε. για το έτος 2023 1ΓΤ/2023 και  2ΓΔ/2023 και να έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες έως αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος Χιονάς

Ο Γ.Γ. Τσιντώνης Ηλίας

 

Από ΔΣ