Αρχείο PDF

Αθήνα, 29-06-2021

 Αρ. Πρωτ.: 92

ΠΡΟΣ :

κα. Νίκη Κεραμέως

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κα. Ζωή Μακρή

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Γεώργιο Βούτσινο

Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας

ΚΟΙΝ :

 

ΘΕΜΑ : Ολοκλήρωση Α’ Φάσης εγγραφών
Σχετ.:

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Η ομοσπονδία μας έγκαιρα σας έχει επισημάνει την ιδιαιτερότητα των ηλεκτρονικών εγγραφών για τα ΕΠΑΛ καθώς μετά την παράταση του σχολικού έτους ήταν ελάχιστος ο χρόνος προετοιμασίας και ενημέρωσης των γονέων. Ειδικά στα ΕΠΑΛ  οι πανελλαδικές εξετάσεις τελείωσαν τη Δευτέρα 28/6 και καθ’ όλη την διάρκεια των 14 ημερών από την έναρξη των εγγραφών  δεν επιτρεπόταν η είσοδος στο χώρο του σχολείου έως τις 13:00.

Η περίοδος της πρώτης φάσης των ηλεκτρονικών εγγραφών τελειώνει στις 2 Ιουλίου ενώ τα σχολεία κλείνουν στις 30/6 και η Υφυπουργός εξέδωσε «τροποποιητική απόφαση της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β ́ 2005)» στις 24/06/2021 την ώρα που διανύουμε την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Όπως αναφέρει αλλεπάλληλα η σχετική ΥΑ όσοι μαθητές μείνουν εκτός προτιμήσεων θα τοποθετηθούν σε λειτουργούντα τμήματα.

Πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας μας είναι:

Οι εγκρίσεις όλων των τμημάτων να γίνουν μετά την ολοκλήρωση όλων των φάσεων των εγγραφών, δηλαδή τον Σεπτέμβριο και να μειωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων ανά δήμο καθώς τα ΕΠΑ.Λ είναι πολύ λιγότερα αριθμητικά σε σχέση με τα ΓΕ.Λ. 

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Σεκεριάδης Νικόλαος

Ο ΓΓ Γραμματέας Παπαδόπουλος Χιονάς

 

Από ΔΣ