Hand holding ballot paper for election vote concept.; Shutterstock ID 1416400499; Nom de Projet : DGII - Elections

Αρχείο PDF

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 05-11-2020

 Αρ. Δ.Τ.: 23

 

Απέχουμε από τις εκλογές που υποβαθμίζουν το κύρος των αιρετών εκπροσώπων

Η ΟΛΤΕΕ έχει δηλώσει την αντίθεσή της σχετικά με την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών που σε πείσμα των καιρών, η Υπουργός Παιδείας επιμένει στην αρχική της απόφαση για την υλοποίηση των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και εξέδωσε ανακοίνωση για αναβολή́ της διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπάλληλων σε όλα τα Υπουργεία στα υπηρεσιακά́ συμβούλια.

Δυστυχώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας φέρνει θλίψη και απόγνωση στην κοινωνία και στρέφει την προσοχή μας στα θύματα του κορωνοϊού που καθημερινά ανεβαίνουν, στα κρεβάτια των νοσοκομείων που γεμίζουν και τις  μονάδες εντατικής θεραπείας  που ασφυκτιούν.

Η Υπουργός Παιδείας πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να έχει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι της, πρέπει να ακούσει τις απαιτήσεις όλων των υποψηφίων για αναστολή των εκλογών και να δώσει παράταση της θητείας των αιρετών εκπροσώπων, μέχρι την περίοδο που το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες ώστε να πραγματοποιηθούν εκλογές με φυσική παρουσία

Καμία συμμετοχή στις εκλογές παρωδία που στόχο έχουν να υποβαθμίζουν το κύρος των αιρετών εκπροσώπων.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από ΔΣ