Αρχείο PDF

Αθήνα, 28-09-2020

 Αρ. Πρωτ.: 29

ΠΡΟΣ :

1. κ. Νίκη Κεραμέως
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
2. κ. Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
3. κ. Αλέξανδρο Κόπτση
ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας
4. κ. Χρυσούλα Κεχαΐδου
ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝ :

Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΑΙΘ

 

ΘΕΜΑ :  Επαναλειτουργία τμημάτων  σε σχολικές μονάδες των ΕΠΑ.Λ της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Σχετ.:

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

σύμφωνα με τις δικές σας Υπουργικές Αποφάσεις με αριθ. 105339/Y2/12-08-2020 και με αριθ. 3894/Y2/24-09-2020, σχετικές με εγκρίσεις, κατ ́ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2020-2021, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ., εγκρίνατε τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε σχολικές μονάδες και των ΕΠΑ.Λ. της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πολίχνης είχε εγκριθεί η λειτουργία της Γ’ τάξης της ειδικότητας ‘ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ’ από τον Αύγουστο και άλλο ένα τμήμα της Γ’ τάξης της ειδικότητας ‘ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ’ με την τελευταία απόφαση. Επίσης για το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ είχε εγκριθεί τμήμα της Γ ́ τάξης της ειδικότητας ‘ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ’.

Στην πράξη όμως, δυστυχώς, στη Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούν τα παραπάνω τμήματα και οι μαθητές που θα τα παρακολουθούσαν, έχουν “εξαφανισθεί” από το σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών και από την βάση δεδομένων των σχολείων, η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και για τους εκπαιδευτικούς, αυτοί έχουν κριθεί λειτουργικά και ενδεχομένως οργανικά υπεράριθμοι.

Είναι μη κατανοητή η στάση της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, να ‘κρατάει’ ένα Επαγγελματικό Λύκειο κλειστό, την εποχή του Κορωνοϊού, όταν όλοι ψάχνουν αίθουσες για να στεγάσουν τους μαθητές, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στις μεγάλες σχολικές μονάδες, να επιτευχθεί η έλλειψη του συγχρωτισμού και να κοπάσουν ενδεχομένως και οι καταλήψεις. 

 

Ζητούμε

 

  • Να εφαρμοστούν οι παραπάνω Υπουργικές Αποφάσεις.
  • Την επιστροφή των μαθητών, ειδικά για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πολίχνης,
  • Την επιστροφή των εκπαιδευτικών στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Πολίχνης από το οποίο κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι και τοποθετήθηκαν σε άλλα σχολεία.
  • Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες διοικητικές ενέργειες από τους υπευθύνους.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 

Από ΔΣ