Αρχείο PDF

Αθήνα, 27-08-2020

 Αρ. Πρωτ.: 11

ΠΡΟΣ :

1. κ. Νίκη Κεραμέως
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. κ. Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

3. κ. Αναστασία Γκίκα
Γ. Γ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΚΟΙΝ :

Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΑΙΘ

 

ΘΕΜΑ :  Εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ.

Σχετ.:

 

Κυρία Υπουργέ,

για μια ακόμα χρονιά, οι μαθητές/τριες  της  Γ΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ. και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα Πανελλαδικά μαθήματα, είναι ‘στο ίδιο έργο θεατές’.

Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμα, για να δούμε την ίδια μεταχείριση στην ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. και των  ΓΕ.Λ;

Στις 17/07/2020 η Υφυπουργός κυρία Ζαχαράκη, συνεπής στην παράδοση, υπέγραψε την Υ.Α. 94893/Δ2 με θέμα: «Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2021 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.» 

Η ανακοίνωση της αντίστοιχης ύλης για τα ΕΠΑ.Λ καθυστερεί 2 με 3 μήνες. Ούτε και φέτος το Υπουργείο δεν μεταχειρίστηκε όμοια τους μαθητές της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. και τους γονείς τους που αγωνιούν και δεν κατόρθωσε να ανακοινώσει την ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. μαζί με των ΓΕ.Λ.

Ζητούμε

να αντιμετωπίζονται τα παιδιά των ΕΠΑ.Λ. ισότιμα με τα παιδιά του Γενικού Λυκείου και να σταματήσει αυτός ο ρατσισμός και η απαξίωση, που καλλιεργείται και φουντώνει από τέτοιου είδους ενέργειες.

Να μπει στον προγραμματισμό του Υπουργείου η ταυτόχρονη και έγκαιρη ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 

Από ΔΣ