[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-076_-Εξώδικο-της-ΟΛΤΕΕ-στον-Υπουργό-Παιδείας.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 6-9-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 076

Εξώδικο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στον Υπουργό Παιδείας

Εξώδικη Δήλωση και Πρόσκληση ενώπιον «παντός αρμοδίου Δικαστηρίου» έστειλε σήμερα η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., δια του πληρεξουσίου της δικηγόρου, κατά του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου και κατά «παντός υπευθύνου», υπηρεσιακού και μη. Το εξώδικο επέδωσε στον Υπουργό δικαστικός επιμελητής σήμερα το πρωί, «προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες»…

Αφορά στο με αρ. 120886/Γ2/03-09-2013 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, που φέρει την υπογραφή του Υπουργού και στάλθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στα σχολεία ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ., με το οποίο ο Υπουργός «γνώριζε» προς τα σχολεία ότι: «Μετά την έκδοση του ν. 4172/2013 (Α΄ 167) σας γνωρίζουμε ότι για το σχολικό έτος 2013-2014 …Οι μαθητές της Β΄ τάξης Ημερήσιου και Β΄ τάξης Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου θα επιλέξουν μεταξύ των τομέων που θα λειτουργήσουν στις σχολικές μονάδες με την έναρξη του σχολικού έτους».

Οι Διευθυντές πολλών σχολείων, θεώρησαν ότι ο Υπουργός ερμηνεύει το Νόμο (τον 4172/2013 εν προκειμένω), ότι αυτός (ο νόμος) λέει δήθεν ότι καταργήθηκαν Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ., και επομένως, η Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Σ. δεν θα λειτουργήσει καθόλου, ενώ στη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ. θα έπρεπε να κατευθύνουν τους μαθητές να αλλάξουν τις δηλώσεις επιλογής Τομέα που έχουν ήδη υποβληθεί τον Ιούνιο και να επιλέξουν κάποιον από τους Τομείς που «θα λειτουργεί». Στα απεγνωσμένα ερωτήματα που υπέβαλαν τηλεφωνικά στο Υπουργείο, δεν έλαβαν ποτέ καμιά απάντηση ή διευκρίνιση, γραπτή ή προφορική.

Η Ομοσπονδία κατάγγειλε τις παράνομες αυτές μεθοδεύσεις του Υπουργού, του επεσήμανε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ και ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. δεν έχει καταργηθεί, ότι οι εγγραφές έχουν πραγματοποιηθεί νόμιμα και με δική του εγκύκλιο, σε ΟΛΟΥΣ τους Τομείς και ΟΛΕΣ τις Ειδικότητες, καμιά δήλωση μαθητή ή γονιού δεν μπορεί να αλλάξει και έχει υποχρέωση να σεβαστεί τους Νόμους του Κράτους και να λειτουργήσει όλους τους Τομείς της Β΄ ΕΠΑ.Λ. και όλη την Α΄ ΕΠΑ.Σ.

Δεδομένου ότι η πυραμίδα της Διοίκησης του Υπουργείου άρχεται από τον Υπουργό και καταλήγει στούς Διευθυντές Σχολείων, εφιστούμε την προσοχή των τελευταίων ότι δια του Υπουργείου έχουν ήδη λάβει και αυτοί, ο καθένας προσωπικά, την εξώδικη αυτή δήλωση «προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες». Τους καλούμε λοιπόν να συνταχθούν μαζί μας και με την Νομιμότητα.

Κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ Διευθυντής, δε νομιμοποιείται να καθοδηγήσει τους μαθητές του σχολείου του να αλλάξουν τις δηλώσεις τους.

Η Ομοσπονδία μας έχει λάβει απόφαση να σηκώσει το θέμα όσο δεν παίρνει άλλο και να προστατέψει τα σχολεία της ΤΕΕ, τους μαθητές του γονείς και τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που μας δίνει ο ΝΟΜΟΣ και η αγωνιστικότητα των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ !

Από εδώ και πέρα, κομμένα τα αστειάκια…

Αγώνας ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στα Δικαστήρια και στις Πλατείες !!

ΌΛΟΙ οι Τομείς και ΟΛΕΣ οι Ειδικότητες, σε ΟΛΕΣ τις Τάξεις,

σε ΟΛΑ τα σχολεία ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

επειδή αυτό προβλέπει σήμερα η κείμενη Νομοθεσία !

(τουλάχιστον για το σχολικό έτος 2013-14)

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να περιφρουρήσουν το Νόμο και να ορίσουν ένα συνάδελφο ανά σχολείο, ο οποίος, αφού διαβάσει καλά το Εξώδικο, θα ενημερώνει τους γονείς για τα δικαιώματά τους, αυτών και των παιδιών τους και, εφόσον το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή για κατάθεση ομαδικής προσφυγής Αίτησης Ακύρωσης και Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της καταφανώς παράνομης αυτής πράξης του Υπουργού. Στόχος είναι να κατατεθεί η Αίτησή μας αμέσως μετά την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου, την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα περιληφθούν στο περιεχόμενό της και οι τυχόν «νομοθετικές ρυθμίσεις» με τις οποίες θα προσπαθήσει ο Υπουργός να καλύψει το σοβαρό αυτό ατόπημά του.

Ο δικηγόρος μας έχει ήδη ξεκινήσει να συντάσσει τα δικαστικά έγγραφα και την Τετάρτη θα είμαστε πανέτοιμοι για ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ !

Εάν δικαιωθούμε (γονείς και Ομοσπονδία), θα υποχρεωθεί το Υπουργείο να λειτουργήσει ΟΛΟΥΣ τους Τομείς και τις Ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ., τουλάχιστον κατά το τρέχον σχολικό έτος !!

Το πλήρες περιεχόμενο της Εξωδίκου Δηλώσεως και Προσκλήσεως είναι αναρτημένο:

https://docs.google.com/file/d/0BwpQjqVmdNegM2dhV0NYYVl4bFE/edit?usp=sharing

Οι συνάδελφοι που θα συλλέξουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θιγομένων γονέων, να έρθουν σε επαφή με τους Προέδρους των τοπικών ΕΛΤΕΕ, ή με τα μέλη του Προεδρείου της ΟΛΤΕΕ, στα αναγραφόμενα στο παρόν Δελτίο Τύπου τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από admin-02