ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το νερό

Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2014

 

banner K136 roll up 80x200

Όπου υπήρξε ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της ύδρευσης και αποχέτευσης, σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτή οδήγησε σε υποβάθμιση της ποιότητας του νερού και αύξηση των τιμολογίων.

Ογδόντα έξι (86) πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο που βίωσαν τα δεινά της ιδιωτικοποίησης του νερού, το ξαναπαίρνουν πίσω στα χέρια τους. Μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ (π.χ. Atlanta, Milwaukee, Indianapolis) και της Ευρώπης (π.χ. Παρίσι, Βερολίνο) αναγκάζονται να επαναδημοτικοποίησουν τις υπηρεσίες ύδρευσής τους.

Η περίπτωση του Παρισιού έχει τον πιο έντονα συμβολικό χαρακτήρα καθώς εκεί εδρεύουν τα κεντρικά γραφεία των δύο μεγάλων πολυεθνικών εταιριών διαχείρισης νερού, που κατείχαν και τις ιδιωτικές συμβάσεις που καταγγέλθηκαν το 2009. Το Παρίσι και το Βερολίνο είναι επίσης οι πρωτεύουσες των δύο χωρών που θεωρείται ότι καθοδηγούν το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ρυθμός των επαναδημοτικοποιήσεων έχει διπλασιαστεί μετά το 2009. Το παράδειγμα του Παρισιού επιτάχυνε τις επαναδημοτικοποιήσεις στη Γαλλία, όπου η εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού είναι πιο εκτεταμένη και ανάγεται δεκαετίες πίσω.

Εμείς πάμε να εφαρμόσουμε τα αποτυχημένα μοντέλα διαχείρισης του νερού που εγκαταλείπουν Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, ΚαναδάςΒέλγιο, ΙταλίαΟυγγαρία, Ισπανίαακόμη και οι υποανάπτυκτες χώρες που τα είχαν εφαρμόσει;

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Η πρόσβαση σε αυτό είναι ανθρώπινο δικαίωμα !

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να προσφέρει κέρδη σε ιδιώτες.

Το νερό δεν είναι “μέσο” για να επιβάλλονται φόροι του κράτους στους πολίτες. 

.

Παίρνουμε το νερό της πόλης, τη ζωή μας, στα χέρια μας !
Παίρνουμε μέρος στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις κάλπες του δημοψηφίσματος για το ΝΕΡΟ

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!

 

K136 Feuille Volant A4 2014 Blue

Το δημοψήφισμα θα διεκπεραιωθεί οργανωτικά με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ ΚΜ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΥΛΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

www.136.gr
e-mail: info@136.gr
Τηλ.: 6971953623

http://www.136.gr/sites/default/files/styles/medium_large/public/k136lg_.jpg

 

Αφίσα ΠΕΔ ΚΜ 2014

Από ΔΣ