Αρχείο PDF

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17-07-2019

 Αρ. Δ.Τ.: 21

Ημέρα μνήμης

  

          22 Ιουλίου 2013: Σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί 50 τεχνικών ειδικοτήτων, οι οποίες και καταργούνται !!! (ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ με αρ. 106520/Δ2/1-7-2013, (ΑΔΑ: ΒΛΒΟ9-ΤΗΦ).

          Έξι χρόνια πριν είχαμε επισημάνει ότι διαθεσιμότητα ήταν: «Αποκεφαλισμός εκπαιδευτικών λειτουργών, εργαζομένων, μισθοσυντήρητων, που προσλήφθηκαν νόμιμα, υπηρετούσαν με πλήρες ωράριο, κατείχαν πρόσθετα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, δεν υπέπεσαν σε παράπτωμα, δεν τέλεσαν αδίκημα, απλώς …υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και κλήθηκαν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό των διαθεσιμοτήτων που επέβαλε η Τρόικα και τα Μνημόνια. Όλως τυχαίως οι Εκπαιδευτικοί των Τεχνικών Ειδικοτήτων;» (ΔΤ_ΟΛΤΕΕ-141_22-Ιουλίου,ΜΑΥΡΗ επέτειος https://tinyurl.com/yyc6jl8m).

        Έξι χρόνια και δεν ξεχνάμε αλλά ζητάμε:

  • Η Δευτεροβάθμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση να γίνει ουσιαστικά ισότιμη με την γενική.
  • Την επιστροφή των χρημάτων (25% των αποδοχών και των συνταξιοδοτικών τους εισφορών) που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν αδίκως, χωρίς να έχουν τελέσει κάποιο αδίκημα και χωρίς να έχουν “αξιολογηθεί” ποτέ
  • Τον υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όλων των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από ΔΣ