[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-080_-Είμαστε-ΟΛΟΙ-σε-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 19-9-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 080

Είμαστε ΟΛΟΙ σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η πενθήμερη απεργία των εκπαιδευτικών (Δευτέρα 16 – Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013) ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και εμφάνισε πρωτόγνωρα ποσοστά συμμετοχής των συναδέλφων (καταγράφηκε πάνω από 90% συμμετοχή). Μετά από την επικοινωνία μας με τους Προέδρους των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του με αρ. 078/12-9-2013 Δελτίο Τύπου μας, το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συγκλήθηκε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση για ανασκόπηση των εξελίξεων, αξιολόγηση των πεπραγμένων και εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για την περαιτέρω συνέχιση του αγώνα. Αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στηρίζει και συμπαραστέκεται στις αποφάσεις των τοπικών Πρωτοβάθμιων Ενώσεων σχετικά με τις μορφές του Αγώνα που θα επιλέξουν.

2. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από τα Τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα σε Πανελλαδικό Πανδημοσιοϋπαλληλικό Πανεργατικό επίπεδο.

3. Καταθέτουμε δημόσια και καλούμε για την υιοθέτησή της από όλες τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Εκπαιδευτικών, την πρόταση για την πραγματοποίηση μιας μηνιαίας πενθήμερης απεργίας, (την πρώτη ολοκληρωμένη ημερολογιακά εβδομάδα κάθε μήνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή), με σύνθημα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Μια απεργία με αυτό το σύνθημα και μήνυμα, έχει πολλαπλά περιεχόμενα:

α) Συμπαραστεκόμαστε ολόπλευρα στους σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας και διατρανώνουμε το αίτημά μας για την οριστική επάνοδό τους στα σχολεία μας,

β) Με την περικοπή του 25% των αποδοχών μας (λόγω της συμμετοχής μας στην απεργία), Βιώνουμε, έστω και εικονικά, την κατάσταση του να βρεθείς ξαφνικά σε διαθεσιμότητα, ερχόμαστε και εμείς στη θέση τους και καταλαβαίνουμε από πρώτο χέρι πώς είναι να ζεις με το 75% των αποδοχών σου !!

γ). Μόνο έτσι ισχυροποιούμαστε στην διεκδίκησή μας να αρθούν ΤΩΡΑ οι διαθεσιμότητες, οι οποίες αύριο θα χτυπήσουν ανεξέλεγκτα τον καθένα από εμάς.

4. Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι η γενικευμένη επίθεση που δέχονται δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές κλαδικές κινητοποιήσεις. Οι όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν λοιπόν, πρέπει να είναι διακλαδικές. Με αυτή τη βάση, δεν θα δεχθούμε να περιοριστούν οι απεργίες στα σχολεία της Τ.Ε.Ε. και μόνο.

5. ΔΕΝ συνηγορούμε καθόλου στις καταλήψεις σχολείων από μαθητές. Την τοπική κοινωνία, τους γονείς και τους μαθητές, τους θέλουμε ενεργά μαζί μας, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται τυχόν μαθητικές κινητοποιήσεις ως «άλλοθι» για να μην συμμετέχουν οι συνάδελφοι στις απεργίες !! Αντίθετα, θα πρέπει να οργανώνουμε κάθε είδους εκδηλώσεις στα σχολεία μας, ώστε να δημιουργούμε σε αυτά εστίες αγωνιστικότητας, προοπτικής και ελπίδας.

6. Εννοείται ότι οι σε κάθε φάση κινητοποιήσεων, δεν θα πρέπει να εμποδιστούν οι εγγραφές μαθητών στα σχολεία της Τ.Ε.Ε. που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες !! Η τυχόν παρεμπόδισή τους θα πλήξει καίρια τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούμε σε αυτά, καθώς θα βρεθούμε πρώτοι στο στόχαστρο των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων, τη στιγμή που τα άλλα σχολεία της Β΄βάθμιας Εκπ/σης έχουν ολοκληρώσει ήδη επιτυχώς τις εγγραφές τους από τον Ιούνιο !!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Καθολική ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών της Κυβέρνησης.

Διασφάλιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και μάλιστα η ενδυνάμωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΜΕΣΑ στην Τυπική Ανώτερη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όχι στις διαθεσμότητες – απολύσεις στην Υγεία, στους ΟΤΑ, στην Παιδεία.

Λειτουργία ΟΛΩΝ των ΤΟΜΕΩΝ και ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

Οι 26.700 μαθητές που φοιτούσαν σε αυτά να συνεχίσουν  να σπουδάζουν τον Τομέα – Ειδικότητα της επιλογής τους.

Επιστροφή στο εκπαιδευτικό τους Λειτούργημα των 2.122 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και των 302 που μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις.

Να σταματήσει η διακριτική μεταχείριση σε βάρος των Γυναικών Εκπαιδευτικών (73% των σε διαθεσιμότητα) και των Κοριτσιών μαθητριών (81% των μαθητών που φοιτούσαν στις υπό κατάργηση ειδικότητες).

Να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους οι Σχολικοί Φύλακες και οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Αστυνομία.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα τους νικήσουμε !

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από admin-02