Αφαιρέσεις και Προσθέσεις

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-124_-Αφαιρέσεις-και-Προσθέσεις.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 18-2-2014

 Αριθμ. Δ.Τ.: 124

Αφαιρέσεις και Προσθέσεις

Οι εγκληματικές επιλογές του Υπουργού Παιδείας, αφαίρεσαν μέσα σε ένα βράδυ από την Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση τους ΔΥΟ πιο περιζήτητους Τομείς της με ΟΛΕΣ τις ειδικότητές τους, το 1/3 του μαθητικού της δυναμικού και το 1/4 των σχολικών της μονάδων (109 ΕΠΑ.Σ.).

Την Παρασκευή 14/2, το Υ.ΠΑΙ.Θ. σκέφτηκε να κάνει και ορισμένες «Προσθήκες ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2014-2015» με την με αρ. πρωτ. 21310/Δ4/14-2-2014 εγκύκλιό του.

Με …«διαβούλευση» !

«Παρακαλούμε για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των παραπάνω προθεσμιών για την υποβολή των προτάσεων – εισηγήσεων… προκειμένου να εκδοθούν οι προβλεπόμενες αποφάσεις και να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι διαδικασίες προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2014-2015…».

Ποιες είναι αυτές οι …«απαρέγκλιτες» προθεσμίες ;

Μέσα σε μια βδομάδα (14-21/2) οι Δ/ντές Β΄/βάθμιας Εκπ/σης θα έχουν συντάξει και στείλει τις προτάσεις τους. Μετά, μέσα σε έξι μέρες (22-28/2) θα συμβούν τα εξής εκπληκτικά πράγματα:

Οι Δ.Δ.Ε. ΘΑ στείλουν τις προτάσεις τους στο Δήμο, ΘΑ συνέλθει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που ΘΑ εισηγηθεί στο Δήμο, ΘΑ συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο όπως είναι γνωστό συνεδριάζει …κάθε μέρα και έχει …«ανοιχτή» Ημερήσια Διάταξη περιμένοντας μήπως κάποιος Υπουργός βγάλει τα μεσάνυχτα καμιά απανταχούσα και ζητάει ξαφνικά τη γνώμη του Δήμου, ΘΑ καθαρογραφούν τα Πρακτικά, ΘΑ συνταχθεί το έγγραφο, και πουρνό – πουρνό στις 28/2 ΘΑ το στείλουν στην οικεία Δ.Δ.Ε., ΝΑ το στείλει αυθημερόν στο Υ.ΠΑΙ.Θ., ΝΑ πάρουν τις κατεπείγουσες αποφάσεις του …Σεπτέμβρη.

Το προηγούμενο «άκρον άωτον ταχύτητας» ήταν εκείνο με το συρτάρι, που προλάβαινες να ρίξεις μέσα το κλειδί, αφού το κλείδωνες πρώτα απ’ έξω…

Τι από όλα αυτά θα γίνει στην πραγματικότητα;

Μα, ότι έγινε και πέρσι. Ίδιος Υπουργός, ίδιος προγραμματισμός.

Επί ένα χρόνο γινόταν …«5ετής διαβούλευση» σε fast forward, γι’ αυτό και δεν την πήρε είδηση κανείς. Κατά τον Ιούλιο είχαμε τα εγκαίνια (των ΙΕΚ), μετά ασχοληθήκαμε με την εκπαραθύρωση των εκπαιδευτικών, κατά το Σεπτέμβρη ψηφίσαμε το Νόμο για τα σχολεία, στα μέσα του Οκτώβρη σκεφτήκαμε τι θα γίνουν οι Τομείς και το Δεκέμβρη αρχίσαμε να ψάχνουμε καθηγητές να καλύψουν τα κενά (τις τρύπες…). Ακόμα ψάχνουμε…

Προς τι λοιπόν η πίεση και το άγχος, αφού το Θέρος θερίζει τ’ αλώνια κάθε νοικοκύρης Υπουργός…

Ωστόσο, ο λόγος της πρόκλησης του «πανικού» είναι καταγεγραμμένος:

«Επισημαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών».

Τώρα, το καταλάβαμε! Το Υπουργείο κάλεσε ΟΟΟΛΟΥΣ τους Φορείς να συνεργαστούν, απλώς ΑΥΤΟΙ δεν ανταποκρίθηκαν (μέσα στις «προθεσμίες»), οπότε …να μην διαμαρτύρονται εκ των υστέρων !!

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών, δεν είναι «εμπλεκόμενοι Φορείς», δεν είναι ικανοί ή απαραίτητοι …«για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης» και τέλος πάντων, το Υπουργείο δεν ενδιαφέρεται να αποφύγει τις …«εκ των υστέρων διαμαρτυρίες» τους…

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

http://www.hellasedu.gr/2014/02/afaireseis-kai-prostheseis.html hellasedu-banner-01

Avaton-02 http://www.avatonpress.gr/2014/02/blog-post_6228.html?spref=fb

Tromaktiko-01http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/02/blog-post_232.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Tromaktiko+(tromaktiko)

iPaideia-01http://ipaideia.gr/oltee-afaireseis-kai-prostheseis.dd409c6c5f5ac7d401549e5304e96aed.htm

Kathigitis-01http://kathigitis.org/aferesis-ke-prosthesis/

douhttp://www.dou.gr/article.php?a=7912077

ta nea24-01http://tanea24.gr/afaireseis-kai-prostheseis-deltio-tipou-o-l-t-e-e.af6b6931109a636fbcfc14de7497fdd5.htm

Axortagos-01http://www.axortagos.gr/oltee-afaireseis-kai-prostheseis.html

http://www.to-radar.gr/O-L-T-E-E-Afaireseis-kai-Prostheseis.html

Από ΔΣ