[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΟΛΤΕΕ-319_-σε-ΣΚΑΪ-–-Magazino.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 12-2-2014

 Αριθμ. Πρωτ.: 319

ΠΡΟΣ :

τον  ΣΚΑΪ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, δημοσιογράφους κκ. Γιώργο Αυτιά και Γιάννη Ντσούνο

ΚΟΙΝ :

στον Τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

στα Σχολεία και στους Εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στα Μ.Μ.Ε.

 ΘΕΜΑ: Δελτίο ειδήσεων Magazino της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2014

Κε Αυτιά,

Αναφορικά με το δελτίο ειδήσεων – Magazino της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2014, που παρουσιάζετε, σας διαβιβάζουμε το έγγραφο – διαμαρτυρία μας προς το Βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, για τις δηλώσεις του με αφορμή τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών έξω από το Σ.τ.Ε. κατά την εκδίκαση των προσφυγών κατά της διαθεσιμότητας.

Παρακαλούμε για τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της επιστολής μας στο τηλεοπτικό σας κοινό.

Κε Ντσούνο,

Στην προσπάθειά σας να ανταποκριθείτε στα δημοσιογραφικά σας καθήκοντα, θεωρούμε ότι κατά την παρουσίαση του παραπάνω θέματος υποπέσατε σε ατοπήματα και αστοχίες, που δημιούργησαν παραπλανητική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς Τεχνικών Ειδικοτήτων που την υπηρετούν, ή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα αναφέρατε:

«…όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την ξυλουργική και είναι ξυλουργοί και όσοι ασχολούνται με την κομμωτική …δίνουν μαθήματα πανελλήνιων εξετάσεων;»

Οι συγκεκριμένες ειδικότητες διδάσκονταν στις ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματικές Σχολές) που ΔΕΝ έδιναν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αντιθέτως, τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στη Γ΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ., πάρα πολλοί μαθητές των ειδικοτήτων των Τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών δεν διδάχθηκαν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, εξ αιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ως συνέπεια της διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας των αντιστοίχων Κλάδων.

Επίσης, αναφέρατε ότι:

 «…Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που λένε, για παράδειγμα για τους Νοσηλευτές που μιλούσε…, πόσοι από αυτούς έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος είναι κάτι το οποίο ελέγχεται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο…

Επίσης, για αυτούς τους 400, ΛΗΓΕΙ η ΣΥΜΒΑΣΗ… δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά. Aς υπάρχει μια αναμονή…

Για πρώτη φορά γίνεται έλεγχος. Όταν υπάρχουν πληροφορίες ότι τα 2/3 κάποιων Νοσηλευτών δεν είχαν άδεια… Όπως είπαμε προηγουμένως για τους Κομμωτές και του Ξυλουργούς, να ξεκαθαρίσουμε ποιοί ΕΙΝΑΙ Καθηγητές και ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…».

Δεν έχουμε βεβαίως την απαίτηση να κατέχετε ειδικές και συγκεκριμένες γνώσεις για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, τις οποίες αγνοούν ακόμη και παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας !! Όμως, μόνο ως «άστοχα» δεν μπορούν να θεωρηθούν τα παραπάνω σχόλιά σας και ξεφεύγουν της «αθώας άγνοιας», δεδομένου ότι:

1. Κανένας έλεγχος δε γίνεται αυτή τη στιγμή από το Υπουργείο για τις …«άδειες εξάσκησης επαγγέλματος» των …Νοσηλευτών, ή οποιονδήποτε άλλων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Αντίθετα, το Υπουργείο έχει στην κατοχή του και έλεγξε ΟΛΑ τα δικαιολογητικά τους, από το καλοκαίρι, και έχουν σταλεί στον ΑΣΕΠ για ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ !!

2. Κανένας εκπαιδευτικός δεν προσλήφθηκε ποτέ να διδάξει με …«άδεια εξάσκησης επαγγέλματος», αλλά με Πτυχίο Ειδικότητας !! (Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εν προκειμένω για τους Νοσηλευτές). Άλλωστε, είναι σε όλους γνωστό ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ταυτόχρονα ιδιωτικό επάγγελμα !

3. Η μόνη Δημόσια Υπηρεσία που δεν υπάρχει περίπτωση να προσκομίσει κάποιος «μαϊμού» πτυχίο, είναι η Εκπαίδευση:

α) Το πτυχίο είναι ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ του διορισμού.

β) Γίνεται επισταμένος έλεγχος κατά τη διαδικασία πρόσληψης, τόσο με την Επετηρίδα, όσο (και πολύ περισσότερο) με τον ΑΣΕΠ. Ο έλεγχος γίνεται ΚΑΙ από την Υπηρεσία, ΚΑΙ από τους άλλους συν-υποψηφίους για την ίδια θέση!

γ) Το αντικείμενο εργασίας (διδασκαλία) συναρτάται άμεσα με την κατοχή του γνωστικού αντικειμένου και του αντίστοιχου πτυχίου. Τυχόν έλλειψή του θα αποκαλυπτόταν την πρώτη μέρα διδασκαλίας, μέσα στην αμείλικτη τάξη…

4. Οι συνάδελφοί μας που απολύονται, είναι Μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που τους έβγαλαν σε διαθεσιμότητα μέσα σε μια νύχτα, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς να είναι πλεονάζοντες. Σε καμιά περίπτωση δεν «λήγει η …Σύμβασή τους…», αλλά θα απολυθούν στις 22 Μαρτίου, χωρίς αποζημίωση !!

Αν δεν έχετε «ξεκαθαρίσει» εσείς και για λογαριασμό σας, ποιοί ΕΙΝΑΙ Καθηγητές και ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…, ποιοι είναι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ και ποιών …«λήγει η Σύμβαση», καλά θα κάνετε να ενημερώνεστε ΠΡΙΝ να βγει η εκπομπή στον αέρα! Όταν όμως «διερωτάσθε» δημόσια και μεταφέρετε δήθεν «πληροφορίες» για τέρατα και σημεία και «ελέγχους» για «μαϊμού» εκπαιδευτικούς, που επιπλέον …λήγει η σύμβασή τους, προκαλείτε πραγματικά το Δημόσιο Αίσθημα και τη δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών, και μάλιστα των θιγομένων άμεσα και βάναυσα !

Μετά τα παραπάνω, και

για τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών σας, για την οποία έχετε ευθύνη,

για την αποκατάσταση της αλήθειας,

για την άμβλυνση της ψυχικής οδύνης των συναδέλφων που παρακολουθούσαν την Πανελλήνια διαπόμπευσή τους με ανήκουστα και αισχρά υπονοούμενα, για την από μέρους τους διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων, και

για την απάλειψη του στιγματισμού και της ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων και των σχολείων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εκπροσωπούμε και εκφράζουμε,

π α ρ α κ α λ ο ύ μ  ε

να ανασκευάσετε πλήρως τα όσα στρεβλά και συκοφαντικά παρουσιάστηκαν δημόσια.

 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχει εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας σε σχετική τηλεοπτική συζήτηση, είμαστε στη διάθεσή σας.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης

ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

http://www.hellasedu.gr/2014/02/deltio-eidhseon-Skai-magazino.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FSwMNa+%28HellasEdu.gr+-+%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%95%CE%9A%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%29hellasedu-banner-01

Avaton-02 http://www.avatonpress.gr/2014/02/magazino-7-2014.html

XENESGLOSSES_EU_LOGO-01http://xenesglosses.eu/2014/02/oltee-pros-ska%CF%8A-na-anaskeuasete-pliro/

Από ΔΣ