Αρχείο PDF

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13-09-2023

 Αρ. Δ.Τ.: 38

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια στους πλημμυροπαθείς

     

          Με το βλέμμα στραμμένο στην ανείπωτη καταστροφή, το Δ.Σ της ΟΛΤΕΕ εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τις τραγικές απώλειες των συνανθρώπων μας, αλλά και  για τις εξαιρετικά δύσκολες επικρατούσες συνθήκες.

          Ταυτόχρονα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα των πληγέντων περιοχών και στηρίζει κάθε προσπάθεια για την όσο πιο άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

          Το Δ.Σ της ΟΛΤΕΕ στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης και έπειτα από συνεχή επικοινωνία με τις ΕΛΤΕΕ των πληγέντων περιοχών αποφάσισε να καλέσει όλα τα μέλη του να συνδράμουν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, προσφέροντας αρχικά αίμα το οποίο είναι ανεκτίμητο και αναντικατάστατο.

          Ενθαρρύνουμε όλους να σκεφτούν σοβαρά τη δωρεά αίματος  επιδεικνύοντας αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.

       Διαθέτουμε φιάλες αίματος από τις τράπεζες αίματος των κατατόπους ΕΛΤΕΕ και των ΕΠΑ.Λ για άμεση ανακούφιση των κέντρων αιμοκάθαρσης των πληγεισών περιοχών.

     Παρακινούμε τις σχολικές κοινότητες να υιοθετήσουν ένα σχολείο και ακολούθως σε συνεργασία με τους Δήμους να δωρίσουν εργαστηριακό εξοπλισμό, Η/Υ, βιβλία, έπιπλα, εξοπλισμό αθλητικών εγκαταστάσεων  στα πληγέντα σχολεία της Θεσσαλίας.

         Ζητούμε από το ΥΠΑΙΘΑ να προβεί άμεσα στην αντικατάσταση όλου του σχολικού εξοπλισμού που καταστράφηκε ώστε να επέλθει βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών για την υποστήριξη των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

          Μέλη του ΔΣ της ΟΛΤΕΕ θα μεταβούν το επόμενο διάστημα στις πληγείσες περιοχές.

        Σημαντικότερο όλων είναι να προσφέρουμε τη συμπαράστασή μας και τη βοήθειά μας με όποιο τρόπο μπορούμε, σε όσους βιώνουν τραγωδίες, ακόμη και αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως το βάρος τους.

 

Απο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από ΔΣ