Αρχείο PDF

Αθήνα, 12-07-2021

 Αρ. Πρωτ.: 97

ΠΡΟΣ :

κα. Νίκη Κεραμέως

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κα. Ζωή Μακρή

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ :

κ. Γεώργιο Βούτσινο

Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας

 

ΘΕΜΑ : Διορισμοί εκπαιδευτικών Τεχνικών Ειδικοτήτων
Σχετ.:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

αξιότιμε κύριε Γενικέ,

με ικανοποίηση δεχθήκαμε την ανακοίνωση της υπουργού παιδείας για τους 11700 διορισμούς εκπαιδευτικών για το καλοκαίρι του 2021 μετά το μεγάλο κύμα των συνταξιοδοτήσεων.

Ευελπιστούμε οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης του ΑΣΕΠ 2ΓΕ/2019 για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κλάδων Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατηγορίας Π.Ε., καθώς και των προκηρύξεων 1ΓΤ/2020 των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Τ.Ε. και 2ΓΔ/2020 των Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Δ.Ε. να έχουν εκδοθεί εγκαίρως και να υπάρξει αναλογική και δίκαιη κατανομή των θέσεων, καθώς και να τηρηθεί ο κανόνας της αναλογικότητας σε σχέση με τα υπάρχοντα κενά που έχουν διαμορφωθεί μετά τις μεταθέσεις των μονίμων εκπαιδευτικών των ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατηγοριών.

Η  πρώτη φάση εγγραφών ολοκληρώθηκε και φάνηκε μια αυξητική τάση στις εγγραφές των ΕΠΑ.Λ. Αυτό δημιουργεί ανάγκες που δεν έχουν προϋπολογιστεί και θα πρέπει άμεσα να βρεθούν πόροι για τις νέες λειτουργικές ανάγκες για τη νέα σχολική χρονιά κατά την πρώτη φάση αναπληρωτών και να μετουσιωθούν σε νέα οργανικά κενά στην μεθεπόμενη σχολική χρονιά.

Μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας στην Τεχνική Εκπαίδευση ας γίνει η αρχή με τους νέους διορισμούς, θα πρέπει όμως να δοθεί και το νέο χρονοδιάγραμμα και ο προγραμματισμός για τους επόμενους διορισμούς των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό.

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Σεκεριάδης Νικόλαος

Ο ΓΓ Παπαδόπουλος Χιονάς

 

Από ΔΣ