Αρχείο PDF

Αθήνα, 25-06-2021

 Αρ. Πρωτ.: 89

ΠΡΟΣ :

κα. Νίκη Κεραμέως

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

κα. Ζωή Μακρή

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ :

 

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία – Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σχετ.:

ΟΛΤΕΕ-40-21/01/21_Συμπερίληψη της ΟΛΤΕΕ στον πίνακα αποδεκτών του Υπουργείου
ΟΛΤΕΕ-083-10/05/21_Διορισμοί εκπαιδευτικών

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας σας υπενθυμίζει πως έχει αποστείλει το έγγραφο με αρ.πρωτ 40 από 21/1/21 με θέμα Συμπερίληψη ΟΛΤΕΕ στον πίνακα αποδεκτών του Υπουργείου στο οποίο δεν έχετε απαντήσει στην Ομοσπονδία ακόμα, όπου σε αυτό γίνεται αναφορά σε δικαστικές αποφάσεις για το ότι η Τεχνική Επαγγελματική εκπαίδευση έχει τα δικά της ειδικά προβλήματα και διαφέρει η δομή και η λειτουργία της από το Γενικό Λύκειο.

Η διαφορετικότητα αυτή, γεννά και την ανάγκη ύπαρξης της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. που υπήρχε από την θεσμοθέτηση της τεχνικής εκπαίδευσης σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (σχολές εργοδηγών) στην Ελλάδα το 1977, και υπάρχει από το 1987 με την σημερινό της καταστατικό μετά την ενσωμάτωση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

Μέλη της είναι καθηγητές από όλο το φάσμα των τεχνικών ειδικοτήτων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) μόνιμοι, αναπληρωτές, αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα ΔΙΕΚ που μπορούν να εργαστούν τόσο στα ΕΚ όσο και στα (ΕΠΑΛ- Ε.Ε.Ε.ΕΚ- ΕΝΕΕΓΥΛ) καθώς επίσης και από όλες τις ειδικότητες γενικής παιδείας των παραπάνω μονάδων.

Αυτό που διαφαίνεται είναι πως την Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.) – την οποία η Ομοσπονδία μας υπηρετεί με συνέπεια και εκφράζει αντιπροσωπευτικά ΔΕΝ την αντιμετωπίζετε ισότιμα και όπως της αρμόζει και πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων τα 45 χρόνια ιστορίας μας καθώς και την άποψη των εκπαιδευτικών που εκπροσωπούμε.

Διαμαρτυρόμαστε για άλλη μια φορά εντόνως για την μη συμπερίληψη της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στο τραπέζι του διαλόγου μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες για το πολυνομοσχέδιο «Αναβάθμιση του Σχολείου και Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών» που θα κατατεθεί στη βουλή το επόμενο διάστημα.

ζητούμε

 να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να σας επισημάνουμε τα προβλήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης και τα αιτήματα της Ομοσπονδία μας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί και στις επιστολές που σας έχουμε αποστείλει.

Μέσα από δημιουργικούς διαλόγους μόνο μπορούμε να επιτύχουμε την ήρεμη και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων της Τ.Ε.Ε.

 

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος Σεκεριάδης Νικόλαος

Ο ΓΓ Γραμματέας Παπαδόπουλος Χιονάς

 

Από ΔΣ