Αρχείο PDF

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21-09-2020

 Αρ. Δ.Τ.: 10

Προσλήψεις αναπληρωτών και προβλήματα

 

Την Παρασκευή 18-9-2020, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, με τους εκπαιδευτικούς να τοποθετούνται σε περιοχές με κυρίως  ‘οργανικά’ κενά. Φυσικά ακόμα περιμένουμε τους εκπαιδευτικούς και τους ψυχολόγους του προγράμματος ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.) στα σχολεία μας, που επανειλημμένα έχουμε τονίσει πόσο επιτακτική είναι η  ανάγκη να υπάρχουν από την πρώτη μέρα και όχι προς το τέλος του πρώτου τετραμήνου, όπως έγινε τις προηγούμενες χρονιές. Να τονίσουμε πως μας προκαλεί αρνητικά εντύπωση το γεγονός ότι  λίγοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Τ.Ε. αλλά και Δ.Ε. διορίστηκαν σε αυτή τη φάση μιας και τα κενά είναι πολλαπλάσια σε όλες τις ειδικότητες.

Το κύμα των συνταξιοδοτήσεων, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η αδιοριστία εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας και Ειδικοτήτων έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα σε όλα τα σχολεία, με χιλιάδες διδακτικές ώρες να χάνονται καθημερινά.

          Ένα άλλο πρόβλημα των ειδικοτήτων Τ.Ε., οι οποίοι πέρασαν ένα Γολγοθά αγωνίας για το αν θα προλάβει ο ΑΣΕΠ να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες στις προκηρύξεις 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020, ώστε να μπορέσουν να τρέξουν οι διορισμοί των αναπληρωτών, είναι και ο αποκλεισμός 500 “αιτήσεων” από τους μόνιμους διορισμούς λόγω ασάφειας και λάθους στην πληρωμή του παράβολού των 3 ευρώ, όπως έγινε και στην προκήρυξη 2ΓΕ/2019 όπου εκεί αποκλείστηκαν πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί, για τον ίδιο λόγο. 

Δεν είναι όμως μόνο η αδιαλλαξία του συστήματος για τους διορισμούς που χάθηκαν για την επόμενη τριετία, είναι και ότι συνδέθηκαν και οι προσλήψεις των αναπληρωτών με αυτούς τους πίνακες και αποκλείστηκαν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι από το δικαίωμα της ζωής. Ο Υπουργός Εσωτερικών έδειξε να αντιλαμβάνεται το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση και τρέχει να διορθώσει την ασάφεια αυτή και δεσμεύτηκε να ανοίξουν ξανά τους πίνακες των αναπληρωτών την επόμενη χρονιά.

Συμμεριζόμαστε και συμπαραστεκόμαστε στην κραυγή αγωνίας για επιβίωση των συναδέλφων που αποκλείστηκαν από το ΑΣΕΠ, οι οποίοι ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία να μπουν στην επόμενη φάση αναπληρωτών μαζί με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Ζητούμε

  • Μόνιμους διορισμούς σε όλες τις ειδικότητες.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και ψυχολόγων στα ΕΠΑ.Λ..
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών και στα εργαστηριακά μαθήματα.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την υλοποίηση της Ε΄ φάσης του Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας.
  • Δικαίωμα στους αποκλεισμένους εκπαιδευτικούς των πινάκων του ΑΣΕΠ για δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών της επόμενης φάσης και επέκταση του βοηθήματος του ταμείου ανεργίας για όσο διάστημα είναι εκτός πινάκων και εκτός εργασίας.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από ΔΣ