Αρχείο PDF

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25-06-2020

 Αρ. Δ.Τ.: 47

Κινητοποίηση στις 29-6-2020

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών, την Δευτέρα 29-6-2020. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή μας και τις θέσεις μας για:

 

  • Την υποβάθμιση και την εκδίωξη των ειδικοτήτων Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ78), Οικονομίας (ΠΕ80), εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών (Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρολογίας), ΠΕ81 (Αρχιτέκτονες, Τοπογράφοι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανικών από τα ΤΕΙ), εκπαιδευτικών ΠΕ88.01 (Γεωπόνοι), εκπαιδευτικών ΠΕ34 (Ιταλικών), ΠΕ04.05 (Γεωλόγοι).
  • Απόσυρση του σχεδίου νόμου και της εκπρόθεσμης “οργουελικής” τροπολογίας και την επανακατάθεσή τους μαζί με το σχέδιο νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, αφού προηγηθεί διεξοδική συζήτηση με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Διατήρηση της Δημόσιας Δωρεάν Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας.
  • Αυθύπαρκτο 3ετές Λύκειο της Τ.Ε.Ε. που θα παρέχει Πτυχίο Ειδικότητας και Απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου, με αυξημένα ποσοστά πρόσβασης στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία.

 

Τη Δευτέρα 29-6-2020 συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από OLTEE