Αθήνα, 04-01-2019

 Αρ. Πρωτ.: 31

ΠΡΟΣ :  

1. κ. Κώστα Γαβρόγλου
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

2. κα. Μερόπη Τζούφη
Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ :

 

ΘΕΜΑ : Επιστροφή του 25% για τους  Εκπαιδευτικούς που διετέλεσαν σε Διαθεσιμότητα

Σχετ.:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

 

μετά την δίκαιη επιστροφή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, συνεχίζεται η ομηρεία τους σε οικονομικό επίπεδο αυτήν την φορά.

Πρόσφατα με το Φ.Ε.Κ. 5435/4-12-2018 καταβάλλονται εφάπαξ χρηματικά ποσά σε «ειδικά μισθολόγια» :

  1. Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  2. Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και σε λοιπό προσωπικό.
  3. Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στους Δικαστικούς Λειτουργούς και τα μέλη του Κύριου Προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
  4. Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στους Ιατρούς του Ε.Σ.Υ., Ιατρούς και Οδοντιάτρους Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ., Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς.
  5.  Καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Επιπλέον με τον Ν.4558/2018 αρθρ.7 παρ.2 επιστράφηκε το 25%  που παρακρατήθηκε στα πλαίσια της διαθεσιμότητας  στους εργαζομένους του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Στα πλαίσια της ισονομίας ΖΗΤΟΥΜΕ για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που διετέλεσαν σε διαθεσιμότητα την περίοδο 2013-2015, να λήξει η δια βίου ποινή τους, με:

Την επιστροφή των χρημάτων (25% των αποδοχών) που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν  αδίκως και χωρίς να έχουν τελέσει κάποιο αδίκημα ούτε καν χωρίς αξιολόγηση.

Τον υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όλων των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από ΔΣ