Οι μάσκες έπεσαν. Η ΟΛΜΕ μέσω του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. βάζει πλάτη για την κατάργηση των ΕΠΑ.Λ.

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2017/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-023_Οι-μάσκες-έπεσαν.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

 

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 05-02-2017

 Αριθμ. Δ.Τ.: 23

 

Οι μάσκες έπεσαν

Η ΟΛΜΕ μέσω του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. βάζει πλάτη για την κατάργηση των ΕΠΑ.Λ.

 

Συνάδελφοι οι καιροί είναι εξόχως κρίσιμοι και δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο για επανανάπαυση και εφησυχασμό. Απαιτούν ευαισθητοποίηση, δραστηριοποίηση, συστράτευση όλων μας στον κοινό βασικό στόχο, την διατήρηση και αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αγώνας προβλέπεται δύσκολος, επίπονος και μακρύς. Σας καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση, συμπόρευση και δράση και σας γνωστοποιήσουμε τα ακόλουθα:

  • Το Ι.Ε.Π. κατάθεσε κείμενο στο Υπ.Π.Ε.Θ. και τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ), το οποίο θα οδηγήσει σε άμεσα νομοθετήματα. Πολλά σημεία του κειμένου είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την συνέχεια των σχολείων μας (ΕΠΑ.Λ.) αλλά και τη διατήρηση τους. Εάν σταθούμε έστω και σε ένα σημείο, στην αναφορά για την ενοποίηση της Α΄ Λυκείου αρχικά και της γρήγορης επέκτασης και στις άλλες δύο τάξεις όπως περιγράφεται και  εάν προσπεράσουμε το γεγονός ότι έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες εκθέσεις και πορίσματα του Ι.Ε.Π. και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ( π.χ. ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΤΥΠΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ), αντιλαμβάνεστε τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στα σχολεία της Τ.Ε.Ε..
  • Η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης δήλωσε ευθαρσώς σε συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την «Αναβάθμιση του Λυκείου – Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» ότι οραματίζονται ένα και μοναδικό τύπο Λυκείου, το Ενιαίο Λύκειο.
  • Επίσης το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της παραπάνω Ομοσπονδίας προχωρά στη συγκρότηση ομάδων εργασίας με ένα από τα θέματα ( το κείμενο είναι αυτούσιο και το έχουμε αντλήσει από την επίσημη ανακοίνωση):

«Κάλεσμα για τη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας…….

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα θέματα των ομάδων αυτών …….

  • Τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ..

Κάποιοι πιθανοί άξονες είναι: τομείς στο μεταβατικό στάδιο – τρόπος λειτουργίας των τομέων – πώς φτάνουμε στο Ενιαίο Λύκειο ……..»

 

Οι μάσκες έπεσαν πριν καν αρχίσει το Τριώδιο. Όλοι συντονισμένοι δουλεύουν για την σταδιακή μετάβαση σε ένα και μόνο τύπο Λυκείου, το Ενιαίο Λύκειο, με την κατάργηση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τον μετασχηματισμό της σε Κατάρτιση, που σε παγκόσμια πρωτοτυπία θα λειτουργεί μετά το Ενιαίο Λύκειο.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ Ο.Λ.Τ.Ε.Ε..

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Τ.Ε.Ε. ΣΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.


Ο Πρόεδρος Νικόλαος Σεκεριάδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παλαιολόγος Δούρος

Από ΔΣ