[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-101_-Συνάντηση-του-ΔΣ-της-ΟΛΤΕΕ-με-το-Γιώργο-Ορφανό.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 12-11-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 101

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με το Γιώργο Ορφανό

Την Τρίτη 5-11-2013, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., συναντήθηκε με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό κ. Γιώργο Ορφανό στο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Αμπόνης και ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Σταματιάδης.

Η ατζέντα της συνάντησης περιείχε όλα τα φλέγοντα θέματα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:

1. Την παρατεταμένη ομηρία των 1.991 σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών Τεχνικών Ειδικοτήτων στην οποία τους κρατά ο Υπουργός και τον εμπαιγμό τους από τους «αρμοδίους» εξωθεσμικούς παράγοντες που «λύνουν και δένουν» στο Υπουργείο.

2. Την παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια του Υπουργείου να μη λειτουργήσει την Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Σ., τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. καθώς και τις απίστευτες μεθοδεύσεις για προσχηματική λειτουργία του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών με εγκυκλίους της «τελευταίας στιγμής». Ήδη, 172 γονείς και κηδεμόνες προσέφυγαν στο Σ.τ.Ε. με την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και περιμένουν τον προσδιορισμό δικασίμου.

3. Τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό Τεχνικών Ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ., με αποτέλεσμα σε πάρα πολλά σχολεία να μη γίνονται καθόλου μαθήματα ειδικότητας, να μην έχουν πραγματοποιηθεί οι επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου και να μη διδάσκονται Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα μαθήματα.

4. Το πάγωμα πρόσληψης ωρομισθίων για τα σχολεία της Τ.Ε.Ε. και την πρωθύστερη προκήρυξη θέσεων ωρομισθίων στα Ι.Ε.Κ., τη στιγμή που δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη οι 925 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και 325 θέσεις διοικητικών σε αυτά (οι οποίες μειώθηκαν σε 199, χωρίς να υπάρξει καμιά εξήγηση).

5. Το γεγονός ότι από τις 21-10-2013 η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. έχει ζητήσει εγγράφως συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γκιουλέκα με αποκλειστικό θέμα τη στελέχωση των Δ.Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. από τους εκπαιδευτικούς Τεχνικών Ειδικοτήτων που τέθηκαν σε Διαθεσιμότητα και ακόμη περιμένουμε απάντηση

Ο κ. Ορφανός άκουσε προσεκτικά τις θέσεις της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., υποσχέθηκε να μελετήσει το υλικό που του προσκομίσαμε και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Υποσχέθηκε επίσης να μεσολαβήσει στο γραφείο του Υφυπουργού ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ζητάει η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. Στο σημείο αυτό, επισημάναμε στον κ. Ορφανό, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε συνάντηση με οποιονδήποτε μη θεσμικό «αρμόδιο σύμβουλο» του Υπουργού, στον οποίο επανειλημμένα μας παράπεμψαν για να συζητήσουμε, τακτική που δυστυχώς εφαρμόζει το Υπουργείο συνεχώς και με όλους, και την οποία θεωρούμε απολύτως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Πάγια θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι:

α) η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ποτέ δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει «αγώνα δρόμου» στους διαδρόμους του Υπουργείου, ούτε διαβουλεύσεις με κάθε πρόθυμο, πίσω από κλειστές πόρτες. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συνομιλεί ΜΟΝΟ με ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ παράγοντες, που κατέχουν θέση πολιτικού ή υπηρεσιακού προϊσταμένου,

β) η συνάντηση γίνεται με επιστολή μας, έχει ατζέντα και

γ) δημοσιοποιούμε πάντα το περιεχόμενό της με Δελτίο Τύπου.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

http://www.hellasedu.gr/2013/11/synanthsh-OLTEE-me-Orfano.html

hellasedu-banner-01

ta nea24-01http://tanea24.gr/sinantisi-tou-d-s-tis-o-l-t-e-e-me-to-giorgo-orfano.64207c16f0beb0366d0ea7c52b2ef7d4.htm

Από admin-02