Υπουργείο – ΕΛΜΕ: Διαρκής Πρωταπριλιά

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2016/04/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-063_-Υπουργείο-ΕΛΜΕ-Διαρκής-Πρωταπριλιά.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 03-04-2016

 Αριθμ. Δ.Τ.: 063

Υπουργείο – ΕΛΜΕ: Διαρκής Πρωταπριλιά

 

Σε διαγωνισμό υποκρισίας έχουν αναγάγει το «Διάλογο» για την Παιδεία το Υπουργείο, η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει το Διευθυντή Ε.Ε. κ. Μουστάκα σε περιοδεία ανά την Ελλάδα. Την πρωταπριλιά κλήθηκαν στην Περ/κή Διεύθυνση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας οι Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. και οι σχολικοί σύμβουλοι, προκειμένου ο κ. Μουστάκας να τους ενημερώσει για τις προτάσεις του Ι.Ε.Π. για την Τ.Ε.Ε.

Οι ΕΛΜΕ-Θ μπήκαν στο χώρο και δεν επέτρεψαν να γίνει η ενημέρωση, καταφερόμενοι εναντίον του «διαλόγου», στον οποίο όμως συμμετέχει η ΟΛΜΕ !!

Ο κ. Μουστάκας αναφέρθηκε στους αγώνες του για τους «διαθέσιμους» και ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο εφαρμόζει τις ψηφισμένες θέσεις της ΟΛΜΕ για την ενοποίηση των δύο τύπων Λυκείου και τη μεταδευτεροβάθμια Τ.Ε.Ε.

Οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ-Θ ισχυρίστηκαν ότι το Ενιαίο Λύκειο είναι «οραματικό» και ότι από τη στιγμή που το Υπουργείο εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές, αυτές δεν είναι θέσεις του κλάδου.

Επομένως:

– το Υπουργείο υλοποιεί το «όραμα» της ΟΛΜΕ,

– η ΟΛΜΕ συμμετέχει στο Διάλογο χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού το Υπουργείο υλοποιεί (κατά δήλωσή του) μέρος τουλάχιστον των αιτημάτων της,

– οι ΕΛΜΕ που συγκροτούν την ΟΛΜΕ, ΔΕΝ συμμετέχουν στο Διάλογο (σε αυτόν το ίδιο που …συμμετέχει η ΟΛΜΕ),

– Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση καταργείται από τη Β΄βάθμια Εκπ/ση το αργότερο σε βάθος 5ετίας και εξοβελίζεται στην Κατάρτιση (…«ενοποιείται»). Το Ενιαίο Λύκειο γίνεται υποχρεωτικό για όλους.

– και όλα αυτά με την …«αποχή» και τις …«διαμαρτυρίες» των ΕΛΜΕ, επειδή αυτό το «όνειρο» δεν είναι …«ολόκληρο» !!

 

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και οι Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. έχουν απόλυτα ξεκάθαρες θέσεις:

 

ΟΧΙ στην κατάργηση της Δημόσιας Β’βάθμιας Τ.Ε.Ε.

Πτυχίο στα 18 για τους μαθητές της Τ.Ε.Ε.

 

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑ.Λ. και των Ε.Κ. να διατρανώσουν την αντίδρασή τους στην κατάργηση των σχολείων μας (το αργότερο σε βάθος 5ετίας), αξιοποιώντας το δικαίωμα που έδωσε ο Υπουργός στους εκπαιδευτικούς να διατυπώσουν τις απόψεις τους ΘΕΣΜΙΚΑ, μέσα από τους Συλλόγους Διδασκόντων (βλ. https://www.oltee.gr/?p=5804) ή σε ΟΜΑΔΕΣ, ή και ΑΤΟΜΙΚΑ.

Όσοι υποκριτικά καλούν σε αποχή, είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ η αντίθεση των εκπαιδευτικών στην κατάργηση των σχολείων μας.

 

Το δικό τους «όραμα» είναι ο δικός μας «εφιάλτης»!

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-063_-Υπουργείο-–-ΕΛΜΕ-Διαρκής Πρωταπριλιά1

 

Αναλυτικό φωτορεπορτάζ στη ΦΩΤΟ-θήκη, στο:

Πρωταπριλιά στην Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας

 

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

ΣΕΕΠΕΑ-ΣΤΕΛΛΑ-02  XENESGLOSSES_EU_LOGO-01  iPaideia-01

Από ΔΣ