Συνάντηση της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με την Πρόεδρο και τον Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2016/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-058_-Συνάντηση-ΟΛΤΕΕ-με-Πρόεδρο-και-Τομέα-Παιδείας-ΠΑΣΟΚ.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

 Αθήνα, 08-02-2016

 Αριθμ. Δ.Τ.: 058

Συνάντηση της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με την Πρόεδρο και τον Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ

 

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνάντηση αντιπροσωπίας του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και σύσσωμου του Τομέα Παιδείας του Κινήματος υπό τον Γραμματέα κ. Άγγελο Τόλκα με την παρουσία του αναπλ. Γραμματέα κ. Δημήτρη Νικηφόρου και όλων των μελών, μεταξύ των οποίων και οι κκ Μιχάλης Κοντογιάννης και Γιάννης Κουμέντος.

Παραβρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά που καλωσόρισε την ΟΛΤΕΕ και απεύθυνε χαιρετισμό για ευόδωση των εργασιών της συσκέψεως.

 

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Σταμάτη Σταματιάδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Σεραφείμ Κερασιώτη, το Γενικό Ταμία κ. Νίκο Σεκεριάδη και το Β. Ταμία κ. Δημήτρη Τσίτουρα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης από τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄ και Γ΄ Αθήνας οι κ.κ. Θανάσης Τρίγκας και Θωμάς Μπόλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων των δύο μερών σε πολλά θέματα που αφορούν στην Εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην ΤΕΕ. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκτεταμένα οι βασικές θέσεις της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. για:

1.    Διατήρηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΜΕΣΑ στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας.

2.    Αυθύπαρκτο 3ετές Λύκειο της ΤΕΕ που θα παρέχει Πτυχίο Ειδικότητας και Απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου (όπως το σημερινό ΕΠΑ.Λ.)

3.    Πτυχίο ειδικότητας στα 18 με πλήρη Επαγγελματικά Δικαιώματα.

4.    Τέταρτο (4ο) έτος επαγγελματικής εξειδίκευσης.

5.    Κατάρτιση μόνο σε ενήλικες και μετά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

6.    Μαθητεία ΕΚΤΟΣ του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.

7.    Προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και εισόδου – ένταξης στην αγορά εργασίας για πτυχιούχους αποφοίτους ΤΕΕ.

 

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν στο μέλλον και άλλες συναντήσεις, προκειμένου να συζητηθούν επί μέρους θέματα και αναλυτικότερες προτάσεις.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΔΤ ΟΛΤΕΕ-058_ Συνάντηση ΟΛΤΕΕ με Γεννηματά και Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ_1

ΔΤ ΟΛΤΕΕ-058_ Συνάντηση ΟΛΤΕΕ με Γεννηματά και Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ_2

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

XENESGLOSSES_EU_LOGO-01  iPaideia-01

Από ΔΣ