[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-065_-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-σε-Μεταμεσονύκτια-Διαθεσιμότητα-.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 20-7-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 065

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε Μεταμεσονύκτια Διαθεσιμότητα !! (αυστηρά «ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ»)

Σε Κατάσταση Πολέμου κήρυξε το Υπουργείο Παιδείας τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ξύπνησαν τους συναδέλφους μεσάνυχτα στα σπίτια τους:

Παρασκευή 19-7-2013

Ώρα 14:30 (μεσημέρι): Ολοκληρώνεται η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου «εν όλω». Ο Νόμος ΔΕΝ έχει λάβει αύξοντα αριθμό, ΟΥΤΕ αριθμό Φ.Ε.Κ. !

Ώρα 20:01 (βράδυ): Στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπ/σης καταφθάνει με email έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο ζητά «…με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, δια μέσου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί των ανωτέρω ειδικοτήτων, οι οποίοι…» εμπίπτουν στις «…διατάξεις του άρθρου 82 του σχεδίου Νόμου με τίτλο….. που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων…» (χωρίς να αναφέρει αριθμό Νόμου και Φ.Ε.Κ.) και να προσκομίσουν «…τα απαιτούμενα δικαιολογητικά…». Οι Δ/νσεις οφείλουν να στείλουν τα πλήρη στοιχεία στο Υπουργείο σε fax, μέχρι το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 και ώρα 14:00 !!

Ώρα 10:15 (βράδυ): Χτυπά το τηλέφωνο του σπιτιού της πολύτεκνης μάνας – εκπαιδευτικού (_ _). Εκείνη την ώρα κοιμίζει τα μωρά. Απαντάει αλαφιασμένη. Την καλούν από την Β΄βάθμια Εκπ/ση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, από το τηλέφωνο 2310-503728. Της ζητούν να προσκομίσει την επόμενη ημέρα, και ώρες 11:00-12:00 τα εξής παραστατικά:

1. Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

2. Πρωτότυπη Βεβαίωση του Συλλόγου Πολυτέκνων.

3. Έντυπο Ε1 με πρωτότυπη υπογραφή υπαλλήλου Δ.Ο.Υ.

Η συνάδελφος διαμαρτύρεται ότι δεν έχει τίποτε από όλα αυτά σε πρωτότυπο και αύριο είναι ημέρα Σάββατο. Μάλιστα, τα φορολογικά της έγγραφα τα φυλάγει ο λογιστής του άνδρα της. Της απαντούν ότι θα κάνουν δεκτά και αντίγραφα, αλλά θα πρέπει για κάθε ένα από τα παραπάνω να υποβάλλει και Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι γνήσια, και με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής της από Αστυνομικό Τμήμα!!

Η συνάδελφος τηλεφωνεί σε έξαλλη κατάσταση στον πρόεδρο της Τοπικής Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.. Ζητάει συνδικαλιστική και νομική προστασία, καθώς και συμβουλές – οδηγίες για το τι να πράξει. Ρωτάει αν είναι νόμιμες αυτές οι ενέργειες της Διοίκησης.

Ο πρόεδρος απευθύνεται στην Ομοσπονδία. Ενημερώνεται αμέσως ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης, ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Αμπόνης και ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Σταματιάδης. Γίνεται σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη του προεδρείου της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με τους προέδρους των Τοπικών Ενώσεων Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.κ. Αλέξανδρο Σαχπεκίδη και Μιλτιάδη Θεολόγου. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από τους προέδρους, καθώς πλήθος πλέον συναδέλφων τους τηλεφωνούν έξαλλοι, τόσο από την Ανατολική, όσο και από τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Τηλεφωνούμε σε διαφόρους βουλευτές. Απαντά ο κ. Νότης Μαριάς. Μας πληροφορεί ότι το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικά στις 14:30 το μεσημέρι, αλλά θεωρεί απίθανο να έχει προλάβει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και επομένως να έχει ισχύ Νόμου.

Γίνονται τηλεφωνήματα σε άλλες Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ανά την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλο παρόμοιο κρούσμα.

Ώρα 11:10 (βράδυ): Ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., παρουσία των δύο προέδρων, καλεί το τηλέφωνο 2310-503728 και ρωτάει περί τίνος πρόκειται. Απαντά η κ. Ε. Ν. και στη συνέχεια η Διευθύντρια Β΄βάθμιας Εκπ/σης. Επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται στα γραφεία της Δ/νσης, ότι έλαβαν έγγραφο από το Υπουργείο, ότι σε εκτέλεση των εντολών που πήραν, τηλεφωνούν στους συναδέλφους, ότι το έγγραφο δεν έχει πρωτοκολληθεί στην Δ/νση, διότι ήταν κλειστό το πρωτόκολλο. και ότι στην Δ/νση εργάζονται έξι (6) συνολικά υπάλληλοι, απασχολούμενοι με το έργο αυτό.

Ώρα 11:15 (βράδυ): Το έγγραφο του Υπουργείου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Ανατ. Θεσ/νίκης:

(βλ. https://docs.google.com/file/d/0BwpQjqVmdNegOEJNNDVEZE5TZlk/edit?usp=sharing)

όπως και στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Δυτ. Θεσ/νίκης:

(βλ. https://docs.google.com/file/d/0BwpQjqVmdNegYUV3TXpZU01tclk/edit?usp=sharing)

Ώρα 11:25 (βράδυ): Ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., και οι δύο πρόεδροι των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. μεταβαίνουν στα γραφεία της Δνσης Ανατ. Θεσ/νίκης, Σαπφούς 44, για να διαπιστώσουν με τα μάτια τους αυτό που συμβαίνει. Επί τόπου ενημερώνονται τηλεφωνικά και οι αιρετοί Μανώλης Αρίδας και Βαγγέλης Λουκάς. Τα γραφεία είναι κλειστά, αλλά στα γραφεία του ΠΥΣΔΕ στον 4ο όροφο εργάζονται υπάλληλοι της Δ/νσης.

Ώρα 11:55 (βράδυ): Το προστατευτικό στόρυ ανασηκώνεται και εξέρχονται η Διεθύντρια και η κ. Ε. Ν.

Σάββατο 20-7-2013

Ώρα 00:15 (χαράματα): Αποχωρούν και οι τελευταίες τέσσερις (4) υπάλληλοι, αφού, όπως φαίνεται, έχουν ολοκληρώσει το έργο που είχαν εντολή να εκτελέσουν…

Από τη μελέτη του εγγράφου του Υπουργείου διαπιστώνουμε ότι:

α) Δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, επομένως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί νόμιμα εκδοθέν «Δημόσιο Έγγραφο».

β) Καλεί τις Δ/νσεις να εκτελέσουν εντολή σε εφαρμογή άρθρου «νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή».

(βλ. https://docs.google.com/file/d/0BwpQjqVmdNegQ1JNWkdhUllIMmM/edit)

Εάν το «…ψηφισθέν νομοσχέδιο…» είχε λάβει αριθμό Νόμου και Φ.Ε.Κ. δεν θα έπρεπε να αναφέρονται στο έγγραφο του Υπουργείου ;;

Επομένως θεωρούμε ότι αποτελεί παράνομη ενέργεια της Διοίκησης.

Επί της διαδικασίας παρατηρούμε ότι:

α) Το έγγραφο δεν έχει πρωτοκολληθεί ως εισερχόμενο στην Υπηρεσία.

β) Η Υπηρεσία δεν έχει ενημερώσει τους συναδέλφους Νόμιμα (εγγράφως και με επίδοση) για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που αφορά τη ζωή τους.

γ) Η προθεσμία που δίνεται για την προσκόμιση των στοιχείων είναι εξωπραγματική: 11:00-12:00 (μία ώρα μόνο), την επόμενη μέρα από τη …μη νόμιμη κοινοποίηση (με διαφορά μεταξύ κοινοποίησης και προθεσμίας υποβολής μερικές ώρες και μάλιστα μεσονύκτιες), Σάββατο πρωϊ, καταμεσίς του καλοκαιριού, και ενώ ο εκπαιδευτικός βρίσκεται σε νόμιμη άδεια. Στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι πιο …ελαστικοί: το περιθώριο είναι από τις 10:00-13:00 του Σαββάτου).

δ) Το είδος των στοιχείων και η μορφή που ζητούνται δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στη διάθεση ή να αποκτηθούν ημέρα Σάββατο.

ε) Και επιτέλους, τηλεφωνική κλήση στα σπίτια των συναδέλφων τέτοια ώρα, δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές εισπρακτικές εταιρείες των Τραπεζών !!!

Ο Νόμος …. (αριθμό δεν έχει), μήπως περιέχει και κάποιο άρθρο που

καταλύει το οικογενειακό άσυλο

και την οικιακή γαλήνη ;;

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από admin-02