Συνάντηση κας Σταυρούλας Ξουλίδου με αντιπροσωπεία της ΟΛΤΕΕ

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2015/01/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-020_-Συνάντηση-κας-Σταυρούλας-Ξουλίδου-με-ΟΛΤΕΕ.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 18-1-2015

 Αριθμ. Δ.Τ.: 020

 Συνάντηση κας Σταυρούλας Ξουλίδου με αντιπροσωπεία της ΟΛΤΕΕ

 

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, η Υποψήφια Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝ.ΕΛ. κα Σταυρούλα Ξουλίδου, δέχθηκε στο γραφείο της αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Σταμάτη Σταματιάδη, το Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Αμπόνη, και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Μιλτιάδη Θεολόγου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Πρόεδροι των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.κ. Αλέξανδρος Σαχπεκίδης και Λάζαρος Πετρόπουλος αντίστοιχα, εκ των οποίων ο δεύτερος είναι και εκπαιδευτικός σε Διαθεσιμότητα.

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ευχαρίστησε την κα Ξουλίδου για τους αδιάκοπους αγώνες της για τη Β’βάθμια Τ.Ε.Ε., τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της, με ξεκάθαρες θέσεις και συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν ασχολήθηκε τόσο η Βουλή των Ελλήνων με την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.). Και αυτό, με αιχμή του δόρατος την κα Ξουλίδου η οποία κατέθεσε 218 Ερωτήσεις, 14 Επίκαιρες ερωτήσεις, 1 Επίκαιρη επερώτηση και 135 Αναφορές !

Η κα Ξουλίδου πρωτοστάτησε στους αγώνες μας για την υπεράσπιση της Τ.Ε.Ε. καταθέτοντας ακόμη και αυτούσιες τις επιστολές, τα Δελτία τύπου και τα Υπομνήματά μας στα Πρακτικά της Βουλής, απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις. Δεν ξεχνούμε το λυσσαλέο αγώνα της ενάντια στην κατάργηση Τομέων και Ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ., ενάντια στη διαθεσιμότητα, το πρόωρο κλείσιμο των ΕΠΑ.Σ. του Υπουργείου Παιδείας, κλπ. Ήταν η μόνη που αποκάλυψε και έφερε στη Βουλή το θέμα του παντοδύναμου (επί ημερών Αρβανιτόπουλου) κ. Λάσκαρη, ζητώντας την κατάθεση εγγράφων σχετικά με το ρόλο του στο Υπουργείο.

 

Η κα Ξουλίδου μας δήλωσε ότι παραμένει πεισματικά προσηλωμένη στις θέσεις της για την Τ.Ε.Ε.:

1.      Στήριξη, ενίσχυση και αναβάθμιση της Β΄βάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.), των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών της.

2.      Αναμορφώνουμε το Επαγγελματικό Λύκειο, ώστε η Επαγγελματική Εκπαίδευση να αποκτήσει στην ουσία λυκειακό χαρακτήρα και να γίνει ισότιμη με τη γενική.

3.      Η πρόταση της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. για το εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικά για το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την επόμενη Κυβέρνηση.

4.      Να ξαναλειτουργήσουν στο ΕΠΑ.Λ. οι καταργημένες ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ.

5.      Οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις, να γυρίσουν όλοι (εφόσον το θέλουν) στα ΕΠΑ.Λ.

6.      Να καταργηθεί κάθε τύπου δομή Κατάρτισης και Μη Τυπικής Μάθησης για μαθητές αποφοίτους Γυμνασίου (οι «Σ.Ε.Κ.» του Ν. 4186/2013). Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση νοούνται ΜΟΝΟ για ενήλικες.

7.      Όχι στο ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ της «Μαθητείας» προς όφελος των Γερμανικών επιχειρήσεων.

8.      Οι απόφοιτοι του Επαγγελματικού Λυκείου να έχουν πρόσβαση σε σχολές τις Ανώτατης Εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στις σχολές και στα τμήματα των Τ.Ε.Ι. που αντιστοιχούν στην ειδικότητά τους, στις οποίες πρέπει να εισάγονται με ειδική εξαιρετικά ενισχυμένη ποσόστωση. Επίσης να έχουν πρόσβαση σε τμήματα Ι.Ε.Κ., ετήσιας φοίτησης, με αναγνώριση των μαθημάτων που διδάχθηκαν ήδη στα ΕΠΑ.Λ.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Συνάντηση κας Σταυρούλας Ξουλίδου με αντιπροσωπεία της ΟΛΤΕΕ
Συνάντηση κας Σταυρούλας Ξουλίδου με αντιπροσωπεία της ΟΛΤΕΕ

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

XENESGLOSSES_EU_LOGO-01  Axortagos-01  iPaideia-01  Paideia News  Avaton-02

Από ΔΣ