[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/11/ΟΛΤΕΕ-024_-Υπουργός-Συμπλήρωση-Τροπολογίας.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 11-11-2014

 Αρ. Πρωτ.: 024

ΠΡΟΣ :

– κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

– κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ:

στα Σχολεία της Β΄βάθμιας Τ.Ε.Ε., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στους Εκπαιδευτικούς, στα Μ.Μ.Ε.

 

ΘΕΜΑ: Συμπλήρωση τροπολογίας στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΙΘ

Σχετ.: Η με αρ. πρωτ. 022/10-11-2014 επιστολή μας με Θέμα: «Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του ΥΠΑΙΘ»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού και μετά από επισημάνσεις των μελών μας,

υποβάλλουμε:

συμπληρωματικό αίτημα «Γ» (σε συνέχεια των με στοιχεία «Α» και «Β» αιτημάτων που περιέχονται στη με αρ. πρωτ. 022/10-11-2014 επιστολή μας) ως εξής:

Α. ……

Β. ……

Γ. Να προστεθεί εδάφιο ως εξής:

«Οι κάτοχοι πτυχίου ΤΕΕ (Α΄ και Β΄ κύκλου), ΤΕΛ, ΤΕΣ ή άλλου ισοτίμου πτυχίου ειδικότητος (και όχι απολυτηρίου) μπορούν να εγγράφονται στη Β΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου και δύνανται να επιλέξουν εγγράφως είτε να παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων του ΕΠΑ.Λ. για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου (διαφορετικής ειδικότητας από το εν ισχύ πτυχίο τους), είτε να αποκτήσουν μόνο πτυχίο, οπότε απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης των μαθημάτων γενικής παιδείας, αφού λάβουν γνώση ενυπόγραφα ότι η επιλογή τους αυτή τους στερεί τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις πρόσβασης στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.»

Σημειώνουμε ότι τα ανωτέρω περιλαμβάνονται σχεδόν αυτολεξεί στην παρ. 9 του 1ου άρθρου του ΠΔ 112/2013 (ΦΕΚ 145, τ. Α’, 14-6-2013) που εκδόθηκε μόλις λίγο πριν την ψήφιση του Ν. 4186/2013 και ρύθμιζε θέματα «Φοίτησης και Αξιολόγησης των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)».

Θεωρούμε λοιπόν απολύτως αναγκαίο να περιληφθεί και αυτή η ρύθμιση στις διατάξεις της παρούσας τροπολογίας, δεδομένου ότι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. είχαν προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη για το συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια το Υπουργείο εξέδωσε το αναφερόμενο ΠΔ.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σταμάτης Σταματιάδης

ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αμπόνης

.
Η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου κατέθεσε Αναφορά στον Υπουργό Παιδείας με συνημμένη την ανωτέρω επιστολή της ΟΛΤΕΕ:

Από ΔΣ