Η νέα παρουσίαση της Τ.Ε.Ε. από την Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε στο 4ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, που διεξήχθη από τις 15 – 20 Οκτωβρίου 2013 στην Καβάλα, με θέμα:

«Ο ρόλος της Ρομποτικής στην ανάπτυξη»

και διοργανώθηκε από το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην όλη παρουσίαση συμμετείχε ως εκθέτης με εφαρμογές πληροφορικής και συνέδραμε ο Χρ. Σαμαράς, Πρόεδρος της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Δράμας. Σε ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Τ.Ε.Ε. εκτέθηκαν έργα – κατασκευές μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας και της ΕΠΑ.Σ. Δράμας, που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στα εργαστήρια κατεύθυνσης του 1ου και 2ου Σ.Ε.Κ. Δράμας.

Η αφίσα της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. που αναρτήθηκε στον εκθετήριο χώρο, καταδείκνυε την καταστροφική επίθεση που δέχεται σήμερα η Τ.Ε.Ε. από τις μνημονιακές πολιτικές, πρόβαλλε τη σημασία που έχει στην ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και συγχρόνως αποτύπωνε την πρόθεση της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. να πρωτοστατήσει σε μια μαζική προσπάθεια υπεράσπισης εκείνων των θέσεων που θα οδηγήσουν την Τ.Ε.Ε. στην πραγματική αναβάθμισή της.

Εκτός από το πλήθος των επισκεπτών που προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, την έκθεση επισκέφθηκε και μεγάλος αριθμός μαθητών γυμνασίων και λυκείων από όλη τη Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και τη Θεσσαλία. Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ αποδείχθηκε μια θαυμάσια ευκαιρία να ενημερώσουμε για την Τ.Ε.Ε., μέσα και από τα έργα των μαθητών της, και να πληροφορήσουμε για τις ειδικότητες που λειτουργούν στα σχολεία μας.

Από admin-02