Δημοσιεύθηκε στις 1 Οκτ 2013
Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 ο Νίκος Λυγερός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του 1ου Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Ο Νίκος Λυγερός είναι “ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)” και “ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο”. Πρόκειται για έναν ευφυή μαθηματικό με πολυδιάστατη προσωπικότητα: συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, στρατηγικός σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).

Είναι ένας εκ των τριών επιστημόνων που συνέταξαν και κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, το Δεκέμβριο του 2012, έκθεση για τα κοιτάσματα Υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. Η έκθεση, που τη συνυπογράφει με τους επιστήμονες, Ηλία Κονοφάγο και Αντώνη Φώσκολο, περιγράφει όλες τις ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την εκμετάλλευση των Ελληνικών Υδρογονανθράκων. Εκτιμάται ότι το όφελος που θα προκύψει από αυτή την εκμετάλλευση μπορεί να ανέλθει σε 1,3 δις δολάρια.

Κατά την επίσκεψή του είδε από κοντά τους εργαστηριακούς χώρους στους οποίους ασκούνται οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Ηρακλείου και διαπίστωσε ότι το επίπεδο των υποδομών είναι ανάλογο με εκείνο του εξωτερικού. Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, τόνισε την άμεση σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την ανάπτυξη και τις εξελίξεις στον τομέα Ενέργειας, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης τεχνικής εκπαίδευσης για την παραγωγή υψηλού επιπέδου τεχνικού προσωπικού.

Ευχαριστούμε τον κ. Λυγερό για την επίσκεψη του και ευελπιστούμε σε μια νέα συνεργασία στο μέλλον.

Από admin-02