Αθήνα, 5-10-2012

 Αριθμ. Δ.Τ.: 011

Πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Μετά την άνευ όρων παράδοση της Κυβέρνησης στις απαιτήσεις της Τρόικας και την ολομέτωπη επίθεση στους εργαζομένους, το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. προχωρά στην οργάνωση του παρακάτω προγράμματος δράσης και κινητοποιήσεων:

1. Συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση – που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012, στις 06:00 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας).

2. Συμμετοχή στο Πανεργατικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, στις 01:00 μ.μ. στο Σύνταγμα.

3. Διοργάνωση κινηματικών δράσεων (νέα απογευματινά Συλλαλητήρια) κατόπιν συνεννόησης και συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, ανάλογα με τις εξελίξεις, και στην πορεία προς τη νέα Γενική Απεργία.

4. Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των αντιλαϊκών μέτρων στη βουλή, που θίγουν άμεσα και για πολλοστή φορά τα οικονομικά, τα συνταξιοδοτικά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και του συνόλου των εργαζομένων.

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε μαζική συμμετοχή και στήριξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς, τους δημοσίους υπαλλήλους και το σύνολο των εργαζομένων σε μισθολογικό μαρασμό, σε συνταξιοδοτικό αφανισμό, στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και σε εργασιακό μεσαίωνα.

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. καλεί τις κατά τόπους ενώσεις των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους σε όλα τα σχολεία. Δεν μπορούν άλλο οι εργαζόμενοι να τηρούν παθητική και μοιρολατρική στάση στην πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση που δέχονται.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από admin-02