[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-082_-Ή-με-τον-Υπουργό-ή-με-το-Νόμο-.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 28-9-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 082

Ή με τον Υπουργό ή με το ΝΟΜΟ !

Ανοικτή επιστολή στους Γονείς, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς των σχολείων της Τ.Ε.Ε. (ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.)

Αγαπητοί μας και καταταλαιπωρημένοι γονείς και μαθητές,

Ήρωες Συναδέλφισες & Συνάδελφοι, σε διαθεσιμότητα ή εξαιρούμενοι αυτής μεταταχθέντες, υπεράριθμοι – πλεονάζοντες, λοιποί εν υπηρεσία με …προσωρινή Οργανική,

Οι μη σύννομες ενέργειες του Υπουργού Παιδείας δεν έχουν τέλος !

Οι σπασμωδικές κινήσεις του Υπουργείου, οι αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι, τα «Δελτία Τύπου» του Υπουργείου και Διευθύνσεων Β΄βάθμιας Εκπ/σης, οι «non-paper» Υπουργικές Αποφάσεις που διαρρέουν στο διαδίκτυο και μετά τροποποιούνται, οι αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις Νόμων που εισηγείται ο Υπουργός και ψηφίζονται στη Βουλή, δίνουν και παίρνουν, και προδίδουν το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Υπουργός, υπό την καθοδήγηση άτυπων «συμβούλων» που έχουν εξειδίκευση στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά, όπως φαίνεται, δεν έχουν καμία γνώση και εμπειρία Δημόσιας Διοίκησης και παραγωγής Νομοθετικού και Κυβερνητικού έργου.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να έχει δημιουργηθεί το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ στα σχολειά μας, με τους γονείς και τους μαθητές να είναι σε απόλυτη σύγχυση και τους Διευθυντές να μη ξέρουν τι να πράξουν, να μη λαμβάνουν σαφείς εντολές, να τους μεταφέρονται «προφορικές συστάσεις», «διευκρινήσεις» και «ενημερώσεις» από τους ανωτέρους τους και να έχουν κυριολεκτικά συνθλιβεί υπό το βάρος των περιστάσεων, του ελλείμματος και της ανοργανωσιάς της Διοίκησης, και των πιέσεων που δέχονται από κάθε κατεύθυνση (γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, Υπουργείο) !

Το «χρονολόγιο» των έργων και των ημερών του Υπουργείου περιγράφεται αναλυτικά στο με αρ. 081/27-9-2013 Δελτίο Τύπου μας «Ο απόλυτος ορισμός του ΧΑΟΥΣ !!».

Όλη αυτή η κατάσταση, καθώς και όλη η αρνητική δημοσιότητα της Τ.Ε.Ε. που έλαβε χώρα επί μήνες με ευθύνη του Υπουργείου, όλο το καλοκαίρι, αλλά και με την ψήφιση του Νόμου 4186/2013, ώρες πριν τον αγιασμό κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και των εγγραφών του Σεπτεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ΑΠΑΞΙΩΣΗ και ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΙΣΗ των σχολείων μας. Κανένας γονιός δεν θέλει να γράψει, ή να συνεχίσει το παιδί του να σπουδάζει, σε ένα σχολείο «που κλείνει», που Τομείς και Ειδικότητες είναι «υπό κατάργηση», που έχει αβέβαιο καθεστώς λειτουργίας και δεν έχει καθηγητές να διδάξουν τα μαθήματα ειδικότητας.

Πάρα πολλοί γονείς μαθητών της Α΄ τάξης, εμφανίστηκαν στα σχολεία και ζήτησαν τη μετεγγραφή των παιδιών τους στα ΓΕ.Λ., αφού δεν θα λειτουργήσουν πλέον στη Β΄ τάξη οι Τομείς Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Οι μαθητές της Α΄ ΕΠΑ.Σ. απογοητεύονται και εξωθούνται στην εγκατάλειψη του σχολείου, αφού δεν τους δίνεται καμιά δυνατότητα φοίτησης. Άλλοι ζητούν να εγγραφούν τουλάχιστον στις νέες Επαγγελματικές σχολές (Σ.Ε.Κ.), που όμως δεν έχουν ιδρυθεί ακόμη !!

Πέραν της ανυπαρξίας των ΕΠΑ.Σ., η δραματική μείωση στις εγγραφές των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ. θα έχει ως αναπόδραστη συνέπεια, τη συγχώνευση και την κατάργηση πολλών Σχολικών Μονάδων, με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση της Τ.Ε.Ε., μαθητές να διανύουν, με μεταφορά ή όχι, μεγάλες αποστάσεις σε νέα πολυπληθών τμημάτων σχολεία και χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρεθούν υπεράριθμοι, ή (με το «δωράκι – έκπληξη» του Υπουργού, να συνδέσει την Οργανικότητα των Εκπαιδευτικών με το Σχολείο που υπηρετούν) να τεθούν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης

Οι πρώτες δρομολογημένες – νομοθετημένες συγχωνεύσεις θα γίνουν φέτος μεταξύ των ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Σ. Όσοι έχουν οργανική θέση σε ΕΠΑ.Σ. δεν γνωρίζουν σε ποιο ΕΠΑ.Λ. θα ανήκουν πλέον, αν θα «μοιραστούν» σε πολλά ΕΠΑ.Λ. ή σε ένα μόνο, ενώ είναι βέβαιο ότι μετά τη λήξη της μεταβατικής λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ. θα προκύψουν επιπλέον χιλιάδες υπεράριθμοι στα ΕΠΑ.Λ. !

ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ και ολική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της Β΄βάθμιας Τ.Ε.Ε. !!

Αγαπητοί μας και καταταλαιπωρημένοι γονείς και μαθητές,

Ήρωες Συναδέλφισες & Συνάδελφοι, σε διαθεσιμότητα ή με …προσωρινή Οργανική,

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΥΜΩΣΤΕ !!

Δεν μπορεί ολόκληρη η Τ.Ε.Ε., τα σχολειά μας και οι άνθρωποί της, να γινόμαστε όλοι μπαίγνιο στα χέρια μαθητευόμενων μάγων της συμφοράς !!

Για όλα αυτά, φέρει ακέραια την Πολιτική Ευθύνη ο Υπουργός «μας» !

Πέραν αυτής όμως, προκύπτουν και σοβαρότατες Διοικητικές ευθύνες, που μπορεί να λαμβάνουν και Ποινικές και Αστικές προεκτάσεις.

Τέρμα πια οι επιστολές και τα «εξώδικα» !

Τέρμα τα τηλεφωνήματα, οι «ενημερώσεις» και οι «διευκρινήσεις» !

Το λόγο πλέον έχει Ο ΝΟΜΟΣ !!

Με βαθύτατη επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, αλλά και με συναίσθηση ότι τούτη την ώρα, με τις προσωπικές και τις συλλογικές μας επιλογές, όλοι μας ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ και μένει να αποδείξουμε ο καθένας προσωπικά αλλά και από κοινού, με τις πράξεις ή την απραξία μας, ποια θέση λάβαμε, με ποιους συνταχθήκαμε, αν σκύψαμε και προσκυνήσαμε ή αν ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ και βροντοφωνάξαμε

ΦΤΑΝΕΙ ! ΩΣ ΕΔΩ !!

το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε στην από 25-9-2013 συνεδρίασή του να κινηθεί δικαστικά κατά του Υπουργείου Παιδείας, κατά του ιδίου του Υπουργού αλλά και όσων αποδειχθεί ότι συνέπραξαν σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Τ.Ε.Ε. και των ανθρώπων της.

Στόχος είναι να προασπίσουμε τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των μαθητών μας για ΜΟΡΦΩΣΗ και των Εκπαιδευτικών μας για ΕΡΓΑΣΙΑ, η οποία διακυβεύεται ή την έχουν απολέσει ήδη και βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Για το σκοπό αυτό,

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

όλους τους Εκπαιδευτικούς, τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών και τους (αυτοκηδεμονευόμενους) Ενήλικους μαθητές των σχολείων ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. να αναλάβουν άμεσα δράση, ώστε να λειτουργήσουν φέτος ΟΛΟΙ οι Τομείς στη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ. και ΟΛΕΣ οι Ειδικότητες στην Α΄τάξη των ΕΠΑ.Σ., προβαίνοντας στις εξής ενέργειες:

α) Οι Εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας και να τους ενημερώσουν σχετικά με το με αρ. 276/5-9-2013 εξώδικο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. κατά του Υπουργού Παιδείας, καθώς και για τα δικαιώματά τους:

https://docs.google.com/file/d/0BwpQjqVmdNegM2dhV0NYYVl4bFE/edit?usp=drive_web

β) Οι Γονείς και Κηδεμόνες, καθώς και οι (αυτοκηδεμονευόμενοι) Ενήλικες μαθητές, οι οποίοι επιθυμούν να λειτουργήσουν οι Τομείς και οι Ειδικότητες της επιλογής τους, και να φοιτήσουν σε αυτές, να συμπληρώσουν και να πρωτοκολλήσουν στο σχολείο τους τα παρακάτω έγγραφα:

Για τη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ.:

https://docs.google.com/file/d/0BwpQjqVmdNegaFREaFVmYVdSTWM/edit?usp=sharing

Για την Α΄ τάξη των ΕΠΑ.Σ.:

https://docs.google.com/file/d/0BwpQjqVmdNegRDJCYVBEQ2tBRTg/edit?usp=sharing

γ) Στη συνέχεια να σκανάρουν την Αίτηση – Δήλωση – Διαμαρτυρία – Ανάθεση Εντολής, με τον αριθμό πρωτοκόλλου του σχολείου και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας μας (oltee.oltee@gmail.com).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ λεπτομέρειες – ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ:

1. Τα ήδη δημιουργημένα τμήματα Τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών στα ΕΠΑ.Λ. πρέπει να διατηρηθούν. Εάν όμως έχουν διαλυθεί και έχουν μοιρασθεί οι μαθητές σε άλλα τμήματα, μην πιέζετε άλλο, δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον πίεση… Απλώς ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ την πρωτοκόλληση της Αίτησή σας. ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΤΕ !! Έχουν υποχρέωση να την πρωτοκολλήσουν και να σας χορηγήσουν αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου επάνω στην Αίτηση.

2. Αυτό δεν απομειώνει καθόλου την θέση μας. Αντίθετα την ενισχύει, γιατί προκύπτει ακριβώς αυτή η βίαιη και εκβιαστική αλλαγή επιλογής που καταγγέλλουμε !

3. Η ημερομηνία 30-9-2013 δεν είναι δεσμευτική για την υποβολή της παραπάνω Αίτησης. Καταθέσετε την μέχρι και την Πέμπτη 3-10-2013, αρκεί να την αποστείλετε στο email της Ομοσπονδίας (oltee.oltee@gmail.com) το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 2-10-2013, και ώρα 15:00. Μετά, θα κλείσει ο κατάλογος, προκειμένου να προβούμε στα ένδικα μέσα, την Παρασκευή 4-10-2013 !

4. Είναι σκόπιμο (από νομικής απόψεως) να υπάρχει τουλάχιστον ένας (1) ενδιαφερόμενος για κάθε Τομέα σε κάθε ΕΠΑ.Λ. και ένας (1) ενδιαφερόμενος για κάθε Ειδικότητα σε κάθε ΕΠΑ.Σ. Ο λόγος είναι ότι εάν εκδοθεί ευνοϊκή – θετική απόφαση κατά την διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων (που θα εκδικαστούν άμεσα), μπορεί το δικαστήριο να διατάξει τη λειτουργία ΜΟΝΟ των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ Τομέων – Ειδικοτήτων και ΜΟΝΟ στα σχολεία για τα οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον !! Φυσικά, αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός προσφεύγοντες για κάθε τομέα σε κάθε ΕΠΑ.Λ. ή ΕΠΑ.Σ., τόσο το καλύτερο …

5. Προκειμένου να καλυφθεί η δικαστική δαπάνη, καλούμε και παρακαλούμε Οργανώσεις, Φορείς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ή μεμονωμένους ενδιαφερομένους, να συνδράμουν – στο μέτρο του δυνατού – οικονομικά τον αγώνα μας. Οι οικογένειες των μαθητών μας, στην πλειοψηφία τους, βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και δεν είναι δυνατή η επιβάρυνσή τους, ούτε με ένα ευρώ !!

Αγαπητοί μας και καταταλαιπωρημένοι γονείς και μαθητές,

Ήρωες Συναδέλφισες & Συνάδελφοι, σε διαθεσιμότητα ή με …προσωρινή Οργανική,

Σωτηρία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, μόνο για αυτόν που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σωθεί !!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !

Όλοι μαζί μπορούμε και θα τους νικήσουμε !

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από admin-02