Πειθαρχικοί έλεγχοι – Απειλές διώξεων

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/06/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-140_-Πειθαρχικοί-έλεγχοι-–-Απειλές-διώξεων.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 3-6-2014

 Αριθμ. Δ.Τ.: 140

Πειθαρχικοί έλεγχοι – Απειλές διώξεων

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι προανακρίσεις, οι Ε.Δ.Ε., οι πειθαρχικοί έλεγχοι και κάθε είδους διώξεις εκπαιδευτικών, με οποιαδήποτε αφορμή. Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως συνδικαλιστές που διατύπωσαν απόψεις αντίθετες με την εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς και στελέχη της εκπαίδευσης που όρθωσαν το «ανάστημά» τους.

Το οπλοστάσιο, το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο του Ν. 4057/2012, παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την διασπορά κλίματος φόβου και την καταστολή κάθε απόπειρας διαμαρτυρίας για τις επιβαλλόμενες πολιτικές και τα λαμβανόμενα μέτρα, τα οποία κάθε άλλο παρά πείθουν για την αναγκαιότητά τους, την αντικειμενικότητα, το πλαίσιο δικαίου και λογικής. Ο διάλογος, η διαβούλευση και η συναίνεση, προφανώς δεν είναι πλέον ζητούμενα…

Ας μη γελιόμαστε.

Οι περισσότερες από τις διώξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν αφορούν σε «θέματα περί την υπηρεσία». Στοχεύουν στο να στείλουν το «μήνυμα» του παραδειγματισμού για συμμόρφωση. Ζητούμενο είναι η καταστολή των αντιδράσεων, η εκούσια φίμωση των συναδέλφων και η άνευ όρων υποταγή τους!

Η πλήρης αδιαφορία για τις θέσεις και τις απόψεις του κλάδου, είναι πολιτική επιλογή! Η εγκαθίδρυση του φόβου επιβολής κυρώσεων για την έκφραση μη αρεστού λόγου και αντίθετης άποψης, είναι πολιτική επιλογή!

Όμως, ο λειτουργός της εκπαίδευσης ακυρώνεται ηθικά και παιδαγωγικά όταν καταντά υπόδουλος, οσφυοκάμπτης και δυναστευμένος, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ρόλο στον οποίο η πολιτεία τον καλεί να πρωταγωνιστήσει.

Τελικά, προκύπτει ότι αυτό το κράτος έχει επιλέξει την πλήρη αποδιοργάνωση, υποβάθμιση και διάλυση του δημόσιου σχολείου – και ειδικά της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Παιδείας – στο όνομα της «κατάρτισης» και της «μαθητείας».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια φίμωσης του εκπαιδευτικού.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πλήρη συνδικαλιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε κάθε πειθαρχικό έλεγχο και δίωξη συναδέλφου για τις συνδικαλιστικές του θέσεις και τις συνεπείς με αυτές ενέργειες και δράσεις του.

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, λόγο, άποψη και θέση.

Το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας δεν θα περάσει.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

safe_image  XENESGLOSSES_EU_LOGO-01  Avaton-02  iPaideia-01  ta nea24-01  GoDrama

http://enelea.blogspot.gr/2014/06/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_4.html

http://seepea-stella.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6000.html

Από ΔΣ