Αρχείο PDF

Αθήνα, 03-05-2020

 Αρ. Πρωτ.: 91

ΠΡΟΣ :

1. κ. Νίκη Κεραμέως
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. κ. Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ :

 

ΘΕΜΑ : Απόφαση κατανομής συσκευασμένου αντισηπτικού

Σχετ.: Υ.Α. με Αριθμ.  50433/B4/ 02-05-2020 (ΑΔΑ: 65ΦΝ46ΜΤΛΗ-8ΤΒ)

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

με την παραπάνω απόφαση, κάνετε “κατανομή συσκευασμένου αντισηπτικού για την κάλυψη των αναγκών  δημόσιων εκπαιδευτικών δομών της επικράτειας, στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κορωναϊού (COVID-19)“. Η απόφαση αναφέρει ότι: “Η κατανομή των αγαθών ανά Δήμο και δημόσια εκπαιδευτική δομή θα γίνει σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο στην παρούσα απόφαση Πίνακα, οι οποίος και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα αυτής“.

          Παρατηρούμε στον πίνακα ότι αναφέρεσθε σε Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Δ.Ι.Ε.Κ. και ΣΔΕ. Επίσης παρατηρούμε ότι εξαιρείτε τα Εργαστηριακά Κέντρα.

          Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 96004/Δ4/17-6-2015 (ΦΕΚ 1318/Β/1-7-2015, ΑΔΑ:ΩΥΛΒ465ΦΘ3-ΡΥ9) “…Τα Εργαστηριακά Κέντρα (Ε.Κ.) ως εκπαιδευτικές μονάδες του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, έχουν αυτοτελή διοικητική δομή στην λειτουργία τους ως σχολικές μονάδες και συνεργάζονται με τα ΕΠΑ.Λ, τις Σ.Ε.Κ. και τα Ι.Ε.Κ. της περιοχής τους.

          Η παραπάνω εξαίρεση παρατηρήθηκε και σε προηγούμενες κατανομές διαφόρων υλικών ή εξοπλισμού. Επειδή θεωρούμε πως τα παραπάνω έχουν γίνει από μη εσκεμμένη

ενέργεια, θα σας παρακαλούσαμε να αναθεωρήσετε τις έως τώρα κατανομές και κυρίως τα Εργαστηριακά Κέντρα να συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις επόμενες.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από ΔΣ