[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2018/05/ΟΛΤΕΕ-185_Σύνθεση-Δ.Σ.-Σιβιτανιδείου-Σχολής.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

 

Αθήνα, 09-05-2018

 Αρ. Πρωτ.: 185

ΠΡΟΣ :  

1.        κ. Κώστα Γαβρόγλου
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
2.        κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη
Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΚΟΙΝ :

Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης ΥΠ.Π.Ε.Θ.

ΘΕΜΑ : Σύνθεση του Δ.Σ. Σιβιτανιδείου Σχολής

Σχετ.:

Άρθρο 92 του  Νομοσχέδιου «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων λειτουργούν τρείς συνδικαλιστικοί σύλλογοι.

Ο πρώτος πρόσκειται στην Ο.Λ.Μ.Ε. (Ε.Λ.Μ.Ε. Σιβιτανιδείου), ο δεύτερος στην Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Σιβιτανιδείου) που εκπροσωπούν τους καθηγητές της Σχολής. Επίσης  δραστηριοποιείται ένας τρίτος που εκπροσωπεί τους πενήντα διοικητικούς υπαλλήλους της Σχολής. Η Σιβιτανίδειος Σχολή είναι ένας ιδιαίτερος εκπαιδευτικός οργανισμός της Τ.Ε.Ε., που διαθέτει δικές της διοικητικές, οικονομικές, τεχνικές, κ.α. υπηρεσίες και  για τους λόγους αυτούς αποτελεί και ξεχωριστή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπως προαναφέρθηκε με 150 μονίμους καθηγητές, 50 διοικητικούς υπαλλήλους και αρκετούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Το συγκεκριμένο 92ο άρθρο αναφέρει ότι το 9ο μέλος του Δ.Σ., ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της Σχολής, όπως η κοινή λογική υπαγορεύει,  αλλά θα προτείνεται μόνο από έναν από τους τρείς, συνδικαλιστικό σύλλογο την Ε.Λ.Μ.Ε.ΣΙ, δηλαδή το παρακλάδι της  Ο.Λ.Μ.Ε. στη Σχολή. Δηλαδή επιχειρείται για πρώτη φορά στα 90 χρόνια λειτουργίας της Σχολής, να συνδιοικεί και να συναποφασίζει κάποιος που δεν θα είναι εκπρόσωπος όλων των εργαζομένων.

Ζητάμε

να μην αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ από επταμελές σε εννεαμελές και στη περίπτωση που συμβεί:

α) να μην είναι μέλος του Δ.Σ ο Γενικός Διευθυντής και

β) το 9ο μέλος να προέρχεται από το σύνολο των μονίμων υπαλλήλων της

Σιβιτανιδείου Σχολής (εκπαιδευτικών και διοικητικών μετά από μυστική ψηφοφορία).

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Από ΔΣ