[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2014/02/ΟΛΤΕΕ-271_-Στα-σχολεία-τους-οι-σε-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-Εκπαιδευτικοί.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 1-9-2013

 Αριθμ. Πρωτ.: 271

ΠΡΟΣ :

τους σε Διαθεσιμότητα Εκπαιδευτικούς της Β΄βάθμιας Εκπ/σης

ΚΟΙΝ :

στα Σχολεία της Τ.Ε.Ε., στις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., στα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Στα ΣΧΟΛΕΙΑ τους οι σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνάδελφοι,

Αύριο, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, οι Εκπαιδευτικοί οφείλουν να βρίσκονται στα Σχολεία τους και να αναλάβουν Υπηρεσία. Εσείς, που βρίσκεστε σε διαθεσιμότητα και δεν έχετε πια οργανική θέση στο Σχολείο σας, προφανώς δεν μπορείτε να «αναλάβετε υπηρεσία». Όμως:

1. Η «κατάργησή» σας αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε από το Υπουργείο ξαφνικά, καταμεσής του καλοκαιριού, με κλειστά τα σχολεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι από εσάς να έχετε ακόμη τα προσωπικά σας πράγματα στο σχολείο και στα εργαστήρια.

2. Πολλοί από εσάς κατείχατε θέσεις ευθύνης, είστε Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων, Υποδιευθυντές, υπεύθυνοι Εργαστηρίων, σχολικών βιβλιοθηκών, κλπ. Εσείς, λοιπόν, δεν έχετε «παραδώσει» στους επόμενους, από τους οποίους μάλιστα πολλοί δεν έχουν καν ακόμη οριστεί!!

3. Το καθεστώς της διαθεσιμότητας είναι πρωτόγνωρο. Ο Νόμος δεν ορίζει το που πρέπει να βρίσκεται ο υπάλληλος που έχει τεθεί σε αυτό το καθεστώς. Προφανώς, ΔΕΝ υποχρεούται να παρουσιαστεί κάπου. Θα μπορούσε να παραμείνει στο σπίτι του και να περιμένει οδηγίες από την Υπηρεσία. Πώς όμως θα τον ειδοποιήσει η Υπηρεσία για τυχόν μεταβολές στην υπηρεσιακή του κατάσταση; Τηλεφωνικά; Με το ταχυδρομείο; Ή θα υποχρεώσει τον υπάλληλο να είναι κρεμασμένος κάθε μέρα στα Μ.Μ.Ε. και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και της Δ.Δ.Ε. που ανήκει; Και εν τέλει, που «ανήκει» υπηρεσιακά κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητάς του;

4. Μέσα στην συνολική ασάφεια, στην αυθαιρεσία και στην προχειρότητα της Διοίκησης, είναι σαφές ότι:

4α) Το νεοφανές αυτό καθεστώς αφορά σε Μονίμους Δημοσίους Υπαλλήλους (οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα). Την ιδιότητά τους αυτή δεν μπορεί να τους την ανακαλέσει κανείς, όχι τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της διαθεσιμότητας (εκτός εάν από μόνοι τους, με αίτησή τους, επιλέξουν κάτι άλλο). Επομένως ΟΛΟΙ εσείς, συνάδελφοί μας, είστε ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ σε Διαθεσιμότητα.

4β) Όλοι εσείς, ΔΕΝ έχετε χάσει ΟΥΤΕ την ΙΔΙΟΤΗΤΑ του Εκπαιδευτικού, αφού με αυτήν την ιδιότητα προσληφθήκατε ως μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Επομένως είστε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε διαθεσιμότητα.

4γ) Όλοι εσείς, ΔΕΝ έχετε απολέσει ΟΥΤΕ τον ΚΛΑΔΟ και την ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ σας, το οποία σας ακολουθούν μαζί με την ιδιότητά σας ως Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων – Εκπαιδευτικών (σε διαθεσιμότητα). Ο Κλάδος και η Ειδικότητα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να υφίστανται, αφού άλλωστε, εκπαιδευτικοί των κλάδων αυτών θα …προσληφθούν φέτος ως ωρομίσθιοι για τη διδασκαλία των μαθημάτων ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 82 του …ίδιου Νόμου που …κατάργησε τις Ειδικότητες αυτές «Για το σχολικό έτος 2013−2014 …μπορεί να προσλαμβάνεται ωρομίσθιο προσωπικό από τις ανωτέρω καταργούμενες ειδικότητες». Επομένως, συνάδελφοί μας, είστε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ κλάδου ΠΕ…. , σε διαθεσιμότητα.

4δ) Πουθενά δεν ορίζεται ότι οι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί, υπάγονται σε άλλο Υπουργείο (πχ Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Αντιθέτως, ΥΠΑΓΕΣΤΕ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΣΘΕ κανονικά από αυτό.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα:

Α. Είστε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ κλάδου ΠΕ…. , ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, σε Διαθεσιμότητα.

Β. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε (χωρίς να υποχρεώνεστε) να βρίσκεστε νόμιμα σε χώρο του Υπουργείου Παιδείας, και εφόσον δεν έχει οριστεί αλλιώς, στη δημόσια υπηρεσία που υπηρετούσατε μέχρι την ημερομηνία που τεθήκατε σε Διαθεσιμότητα, δηλαδή στο Σχολείο σας.

Γ. Το δικαίωμά σας αυτό είναι αναφαίρετο, δεδομένου ότι μόνο από το σχολείο σας μπορείτε να πληροφορηθείτε Υπηρεσιακά, τις αποφάσεις της Υπηρεσίας που σας αφορούν. Το σχολείο σας αποτελεί τον «ομφάλιο λώρο» που σας συνδέει «υπηρεσιακά» με την Υπηρεσία !!

Συνάδελφοι,

Η παρουσία σας στα σχολεία, εκτός από απολύτως νόμιμη, είναι και πολλαπλώς σκόπιμη και επιβεβλημένη. Και μόνο το να βρίσκεστε εκεί, θα υπενθυμίζει καθημερινά στους εναπομείναντες συναδέλφους το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της Εκπαίδευσης και το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους υπολοίπους.

Το τι ακριβώς θα κάνετε αυτές τις ώρες στα σχολεία, θα το ρυθμίσετε οι ίδιοι σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Διευθυντή του Σχολείου, πάντα μέσα στα πλαίσια του Νόμου. Επίσης, μπορείτε να βοηθήσετε στην ευαισθητοποίηση των συναδέλφων για το όσα συμβαίνουν και θα συμβούν. Προσοχή όμως:

α) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να εκτελείτε καθήκοντα άλλων συναδέλφων, ούτε τα καθήκοντα που είχατε πριν τη διαθεσιμότητά σας.

β) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συμβάλλετε με το έργο σας στο να αποσοβηθούν τα τεράστια αδιέξοδα στα οποία έχει ρίξει το Υπουργείο τα σχολεία μας, προβαίνοντας (από αγάπη και ενδιαφέρον για τους μαθητές) σε παράνομες ενέργειες, όπως «άτυπη» αναπλήρωση ελλειπόντων καθηγητών, κλπ. Το Υπουργείο πρέπει «να λουστεί» ολόκληρο το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει !!

Κάποιοι έχουν σκεφτεί μάλιστα να εγγραφούν ως …μαθητές (με το απολυτήριο του Λυκείου τους) στην … Β΄τάξη κάποιου Τομέα που λειτουργεί στο σχολείο τους ! Δεν μπορούμε να τους αποτρέψουμε …

Είναι σημαντικό πάντως, τόσο για τους ιδίους, όσο και για όλους τους υπολοίπους από εμάς, να βρίσκεστε στο Σχολείο σας – μας.

Αλλιώς κινδυνεύετε:

Να συμβιβαστείτε με την ιδέα της διαθεσιμότητας,

Να απομονωθείτε στα σπίτια σας,

Να …περιμένετε στωικά την απόλυσή σας,

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ, ΜΟΝΟΙ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ !!

Για όλους αυτούς τους λόγους,

σας καλούμε

όλους εσάς τους Εκπαιδευτικούς  – συναδέλφους μας που βρίσκεστε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, να προσέλθετε και να βρίσκεστε στα σχολεία μας – σας !

Σας περιμένουμε !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης

ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

http://www.hellasedu.gr/2013/09/sta-sxoleia-tous-oi-se-diathesimotita-ekpaideytikoi.html

hellasedu-banner-01

iPaideia-01http://ipaideia.gr/sta-sxoleia-tous-oi-se-diathesimotita-sinadelfoi-ekpaideutikoi-anoikti-epistoli-tis-o-l-t-e-e.934f49a9781e287b06d6b5ba7fc2afa1.htm

Tromaktiko-01http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3878.html

Από admin-02