Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Αφού «εξαφάνισε» ο Υπουργός «μας» 2.424 εκπαιδευτικούς 49 τεχνικών ειδικοτήτων, απορφάνισε χιλιάδες μαθητές από τους δασκάλους τους. Ακολούθησε σωρεία παράνομων ενεργειών του προκειμένου να «κλείσει» Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ., όπου σπούδαζαν 26.000 παιδιά. Ακόμη και μετά την ψήφιση του Ν. 4186/2013, ο Υπουργός «μας» εξακολουθεί να παρανομεί.

Τα σχολεία της Τ.Ε.Ε. και της Ειδικής Αγωγής  (ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Τ.Ε.Ε. Α΄ και Β΄ βαθμίδας), αγωνίζονται να επιβιώσουν με εγκληματικά τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη διδασκαλία των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων αλλά και των βασικών μαθημάτων ειδικότητας, αφήνοντας κυριολεκτικά «ξεκρέμαστους» χιλιάδες μαθητές της Τ.Ε.Ε.

Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Επειδή η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και η ΑΠΑΞΙΩΣΗ της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την ηγεσία του Υπουργείου παιδείας είναι πρωτοφανής, προκλητική, απαράδεκτη και ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Επειδή εμείς που υπηρετούμε την Τ.Ε.Ε. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ την εξευτελιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εξ’ αιτίας των χειρισμών του Υπουργού.

Επειδή αυτές οι πράξεις και παραλείψεις του Υπουργού, συνιστούν πράξεις ΒΙΑΣ, και μάλιστα ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ, αποτελούν διακριτική μεταχείριση σε βάρος Ελλήνων Πολιτών, και μάλιστα των πιο αδύναμων από αυτούς, και ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ τις βασικές ΑΡΧΕΣ και ΕΠΙΤΑΓΕΣ του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της Χώρας.

Σ Υ Σ Τ Η Ν Ο Υ Μ Ε

Δίκτυο εκπαιδευτικών της Τ.Ε.Ε. για το Άρθρο 16, με ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης Ελλείψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού με στόχο τη σύνταξη του Β.Ε.Ε.Π. (Βιβλίου ΕΛΛΕΙΨΗΣ Εκπαιδευτικού Προσωπικού).

Μέσω της διαδικτυακής αυτής εφαρμογής επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα Δίκτυο συλλογής και επακριβούς αποτύπωσης όλων των ελλείψεων εκπαιδευτικών, αναλυτικά ανά τομέα και ειδικότητα, σε κάθε σχολείο της Τ.Ε.Ε. και της Ειδικής Αγωγής, προκειμένου να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την κάλυψή τους, μετερχόμενοι κάθε μέσου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και διεκδίκησης, προασπιζόμενοι τις προβλέψεις και επιταγές του Συντάγματος της Χώρας.

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

τους εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε. να συμμετάσχουν στο Δίκτυο και να συμβάλλουν στη στοιχειοθέτηση των προβλημάτων των σχολείων μας με

.

Καταχώριση των ελλείψεων – κενών  στις Σχολικές Μονάδες της Τ.Ε.Ε.

(Αναλυτικές οδηγίες καταχώρισης δίνονται σε κάθε σύνδεσμο).

.

1. για τα ΕΠΑ.Λ. στο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1Pv2O8ALIyNWLV6eIB5FdQ0mjtN11pbORauO_vGqsNDk/viewform

2. για τις ΕΠΑ.Σ. στο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1ONzNTG0q_IXttxe_FdUlo9K7WhPKHtMHc-gK1ocrwTs/viewform

3. για τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/12oWNMfdXmDFkFamLRt4NBPtIzvceku9P29NOXWofyHU/viewform

4. για τα Τ.Ε.Ε. Α΄ και Β΄ Βαθμίδας στο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1XD4RP45-NOP9MJRvV2GdTRdpqI7B3kQUCK-cTjw8CVY/viewform

.

Φτάνει πια η απαξίωση και ο εμπαιγμός !

Οι μαθητές μας είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΔΕΝ είναι παιδιά ενός ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΤΩΡΑ !

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

.

Για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου μας, πατήστε εδώ →  [button link=”https://www.oltee.gr/?p=710 ” icon=”arrow-right” window=”yes”]Δελτίο Τύπου[/button]

ΔΤ ΟΛΤΕΕ-099_ Δίκτυο εκπαιδευτικών της Τ.Ε.Ε. για τo Άρθρο 16

 

Από ΔΣ