Οκτώ εβδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων !

[button link=”https://www.oltee.gr/wp-content/uploads/2016/03/ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-062_-Οκτώ-εβδομάδες-πριν-τη-λήξη.pdf” icon=”download” bg_color=”#e30404″ window=”yes”]Αρχείο PDF[/button]

Αθήνα, 01-03-2016

 Αριθμ. Δ.Τ.: 062

Οκτώ εβδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων !

 

Με ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την 16η Μαΐου, πέντε μόνο ημέρες μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα και συνολικά οκτώ ακόμη εβδομάδες μαθημάτων του σχολικού έτους 2015-2016, παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις εξελίξεις γύρω από την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (Π.Δ.Σ.) στα σχολεία.

Από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, ο Υπουργός Παιδείας δήλωνε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στις 11-10-2015 οτι:

«… Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας … είναι ένα νομοσχέδιο για την ενισχυτική διδασκαλία που επανέρχεται από εφέτος στα σχολεία. Έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις. Θα λειτουργήσει δε αυτό και ως στοιχείο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καθώς προσβλέπουμε στην εθελοντική βοήθειά τους. Γιατί λοιπόν όταν ένας εκπαιδευτικός προσφέρει δύο ώρες εθελοντικής εργασίας για τη διδακτική στήριξη των μαθητών να μην προσμετρείται αυτό ως κριτήριο στην αξιολόγησή του;».

(βλ. http://archive.minedu.gov.gr/publications/docs2015/fil_vima.pdf)

 

Ο Υπουργός φαίνεται να συνεχίζει επάξια την πολιτική των προκατόχων του, με «φαεινές ιδέες» για εξάσκηση εκπαιδευτικής πολιτικής με «ξένα κόλλυβα» και «σκαλομαρία» στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Κάποιος από τους προηγούμενους είχε ζητήσει να βάλουμε πλάτη και αύξησε το υποχρεωτικό ωράριο, άλλος υποσχέθηκε επιπλέον μοριοδότηση στους αναπληρωτές υποψήφιους για μόνιμο διορισμό, άλλος σκέφθηκε να χρησιμοποιήσει ακόμη και τους κληρωτούς στρατευμένους, τώρα το «τυράκι» είναι η προσμέτρηση στην αξιολόγηση, με κοινό παρονομαστή όλων την «ΤΖΑΜΠΑ εργασία» των εκπαιδευτικών !

Ωστόσο, στις 8-2-2016, ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε (σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή) ότι η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για Λύκεια και ΕΠΑΛ «…δε θα πραγματοποιηθεί για τη φετινή χρονιά, …διότι το υπουργείο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια» ! Ναι, αυτής της ίδιας «διδακτικής στήριξης» για την οποία πριν τέσσερις μήνες ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι …«έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις» …!

Όσον αφορά την ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων διδασκόντων έληξε χθες, 29 Φεβρουαρίου. Με δεδομένο ότι στις 22 Απριλίου τα μαθήματα διακόπτονται για το Πάσχα, πότε θα προλάβουν να κινηθούν οι διαδικασίες ελέγχου, επιλογής και προσλήψεων του διδακτικού προσωπικού, η συγκρότηση των τμημάτων μαθητών και να γίνουν και …μαθήματα ;

Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα ήταν τελικώς ΚΕΝΑ περιεχομένου και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών με πολύ χαμηλά εισοδήματα, με άμεση ανάγκη για πρόσθετη στήριξη στα μαθήματα, παιδιά μεταναστών, παιδιά που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν σε εξωσχολική βοήθεια και φροντιστήρια και, κυρίως, οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, υποψήφιοι στις Πανελλαδικές, μάταια περίμεναν την βοήθεια της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, η οποία ΔΕΝ θα έρθει ΠΟΤΕ !

Η πρόδηλη ΟΛΙΓΩΡΙΑ και αναποτελεσματικότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας καταβαραθρώνει την ήδη τρωθείσα φερεγγυότητα της Δημόσιας Παιδείας από τους προκατόχους του, τόσο στα μάτια των γονέων – μαθητών, όσο και ενώπιον των εκπαιδευτικών – εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι οι αξιολογητές, σχεδιαστές της ΠΔΣ που εργάσθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010

δεν λάβανε ΠΟΤΕ τα δεδουλευμένα τους !!

Για φυσικά πρόσωπα ή επαγγελματίες που λαμβάνουν υπηρεσίες αλλά δεν πληρώνουν, ούτε σκοπεύουν να πληρώσουν, και ακόμη επιχειρούν να συνεχίσουν να τις λαμβάνουν υποσχόμενοι μελλοντικά …«αντισταθμιστικά οφέλη» αντί σημερινής αμοιβής, ο λαός επιφυλάσσει τους χαρακτηρισμούς «ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ» (για τον πρώτο) και «ΠΑΠΑΤΖΗΣ» (για τον δεύτερο) ή και σε συνδυασμό, αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Εμείς θα περιοριστούμε να βροντοφωνάξουμε:

Ν Τ Ρ Ο Π Η   και    Ο Ν Ε Ι Δ Ο Σ

σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας διαχρονικά, από το 2009 μέχρι και σήμερα !

Φτάνει πια η κοροϊδία.

Η Π.Δ.Σ. να ξεκινάει από τον Οκτώβριο.

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.

Το Κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως «ΜΚΟ» και να αναζητά «εθελοντές-προσκόπους» για να επιτελέσει το έργο του !

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΔΤ ΟΛΤΕΕ-062_ Οκτώ εβδομάδες πριν τη λήξη

Δημοσιεύτηκε τουλάχιστον στα παρακάτω Μέσα:

XENESGLOSSES_EU_LOGO-01  iPaideia-01  ΣΕΕΠΕΑ-ΣΤΕΛΛΑ-02

Από ΔΣ